26 °C Budapest
Gulyás Gergely: a keleti vakcináknak köszönhetően félmillióval több magyar kapott oltást

Gulyás Gergely: a keleti vakcináknak köszönhetően félmillióval több magyar kapott oltást

2021. március 11. 11:06

A tegnapi kormányülésen is kizárólag a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozott a kormány. Gulyás Gergely Miniszerelnökséget vezető miniszter adott tájékoztatást csütörtök délelőtt, beszámolt arról, hogy 24 órán belül nyilvánossá teszik a keleti vakcinák beszerzésére vonatkozó szerződéseket, melyeknek köszönhetően, mint elmondta, félmillióval több magyar jutott oltáshoz, mint ezek nélkül.

A tegnapi kormányülésen is kizárólag a védekezéssel foglalkozott a kormány. A harmadik hullám felfutó szakaszban van, nehéz napok előtt állunk. Magyarországon a beoltottak száma 1 millió 150 ezer, 327 ezren már a 2. oltást is megkapták: az átoltottság Európában a 2. legmagasabb. A magyar lakosság 11,34%-a jutott hozzá legalább egy oltáshoz. Az idősek kétharmada már regisztrált, arra kérik azokat, akik ezt még nem tették meg, hogy fontolják meg, mert érdemes a védekezés mellett dönteni - mondta el a miniszter.

A keleti vakcináknak köszönhetően félmillióval több magyar kapott oltást, mint azok nélkül kapott volna

- mondta el Gulyás Gergely. 3 millió 188 ezer honfitársunk regisztrált már, de a magyar társadalom még mindig kevesebb mint 50 százaléka kér csak oltást.

A brit mutáns a fiatalabb korosztály körében is súlyos tüneteket tud okozni, de a kórházban ápoltak 80 százaléka még mindig idős.

A tegnapi kormányülésen foglalkoztak a vakcinabeszerzésekkel is: 24 órán belül nyilvánossá teszik a szerződéseket - ez a közbizalmat is erősítheti. Az év második felére már csak akkor rendel a kormány újabb adag vakcinát, ha erre akkor szükség lesz.

Magyarországon a hétfőn hatályba lépett intézkedések sokaknak jelentenek nehézséget, ezért minden rendelkezésre álló eszközzel segítik a szolgáltatókat: az 50 százalékos bértámogatás formájában, és több adófajtát is elengednek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindezen vállalkozások is jogosultak lesznek a 10 milliós újraindítási gyorskölcsönre.

(Címlapkép: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?