27 °C Budapest
Ésszerű újranyitást sürget Gerendai: a fesztiváloknak is fogy az ideje

Ésszerű újranyitást sürget Gerendai: a fesztiváloknak is fogy az ideje

2021. január 27. 09:31

Ésszerű keretek között újra kellene nyitni az éttermeket, Gerendai Károly szerint a szabályozott újranyitás nem járna nagyobb kockázattal, mintha az emberek az amúgy is nyitva lévő üzletekbe mennének be. A Sziget-alapító arról is beszélt, óvatosan, de szervezik a nyári fesztiválokat, ám márciusig el kell dőljön, meg lehet-e őket tartani.

Sokak számára már tarthatatlan már a helyzet, ezért szerencsés volna, ha a kormány észszerű keretek között mielőbb lehetővé tenné az újranyitást. Gerendai Károly, a Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa arról is beszélt a Magyar hangnak, hogy nincs mit csodálkozni azon, hogy elégedetlenek a vendéglátósok,

hiszen ki vannak véreztetve, felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak. Miközben hónapok óta nem nyithatnak ki és a jelek szerint ez még egy darabig így is marad, a kormány által korábban beígért bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg a lassú és nehézkes bürokrácia miatt. A helyzet sokak számára már valóban tarthatatlan.

Ellenben "az elégedetlenségi mozgalmakat" nem tartja jó iránynak, ez ugyanis megfelelő szabályozás hiányában sem járványügyi, sem pedig üzleti szempontból nem célravezető. Gerendai szerint jogosak az észrevételek, amelyek szerint az éttermek megnyitása és látogatása szigorú szabályozás mellett nem jelentene nagyobb járványügyi kockázatot, mint ami az egyéb, nyitva lévő kiskereskedelmi üzletek, bevásárló központok esetében felmerül.

A nyári fesztiválokról elmondta, egyelőre teljes a bizonytalanság, döntés még nem született a fesztiválok megtartásáról, de óvatosan folynak az előkészületek. Ez az állapot márciusig tartható fenn, legkésőbb akkor kell dönteni arról, hogy megtartják-e a nyári tömegrendezvényeket, vagy sem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?