5 °C Budapest
Operatív törzs: zárva maradnak a középiskolák

Operatív törzs: zárva maradnak a középiskolák

2021. január 7. 11:39

A középiskolák továbbra is maradjanak digitális tanrendben - ezt javasolta az operatív törzs a kormánynak. Döntés holnap várható, de Maruzsa Zoltán szerint az intézmények készüljenek arra, hogy továbbra is digitális oktatásban maradnak.

Cikkünk frissül...

A téliszünet alatt mindenhol megtörtént a takarítás, ahol ez indokolt volt, megszervezték az ingyenes tesztelést. A több mint 20 ezer tesztből 209 lett pozitív - mondta Maruzsa Zoltán államtitkár az operatív törzs tájékoztatóján. Kifejtette, némiképpen csökkent az érdeklődés a dolgozók körében a tesztelés iránt.

Az óvodák és az általános iskolák hétfőn rendben nyitottak, 12 óvodában van rendkívüli szünet, illetve 14 általános iskolában. Ez az arány elenyésző, így a továbbiakban is a mostani protokollal folyik majd az oktatás.

A középiskolák kapcsán elmondta, novemberben elrendelték a digitális munkarendet, amit decemberben meghosszabbítottak. Most Maruzsa elmondta, elemezték a vírushelyzetet:

az óvatosság mellett döntöttek, azt javasolják a kormánynak, hogy a középiskolák maradjanak digitális munkarendben.

A kormány erről holnap dönt, de az intézmények készüljenek arra, hogy nem áll vissza a normál rend 11-én - mondta Maruzsa.

Müller Cecília tisztifőorvos az elmúlt 24 óra járványügyi adatai kapcsán elmondta,

messze nem vagyunk a járvány végén, a bevezetett intézkedéseket be, és meg kell tartanunk.

A gyógyultak száma technikai okok miatt nem került átvezetésre a mai napon, amit pótolni fognak később. Az egészségügyi dolgozók oltása rendben, folyamatosan zajlik: a 25 oltóponton túl a városi kórházakban is számos helyen adják be az oltást az egészségügyi dolgozóknak. Később majd belépnek a szakorvosok, és a háziorvosi rendelők is.

Elkezdődött az oltás az idősotthonokban is, a tisztifőorvos szerint mind a dolgozók, mind az ápoltak körében is nagy az érdeklődés a vakcina iránt.

A Moderna vakcinájából Magyarországra 1 744 000 adag érkezik majd, ami 872 ezer fő beoltását teszi lehetővé. Bővül az ellátási lehetőség, így fokozatosan tudnak belépni a rendszerbe az oltási terv által meghatározott csoportok - mondta Müller Cecília. Az első szállítmány a jövő héten érkezhet Magyarországra.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 óra rendőrségi adatait: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt az elmúlt napon napban 207 esetben volt szükség rendőri fellépésre. A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 608 rendőri intézkedésre volt szükség, ebből 190 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 496 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására és az üzletben való tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Az elmúlt három napban 10 100 alkalommal ellenőrizték a rendőrök személyesen a hatósági házi karanténban lévőket, és aznap 3062 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el.

Az újságÍrói kérdésekre adott válaszok:

  • Minden háziorvosra számítunk, mint oltóorvos. A védőoltások beadásának régi hagyományai vannak Magyarországon, gondoljunk itt az influenza elleni védőoltásra. Minden rendelő készen áll a feladatra.
  • Feltétlenül indokolt a maszk használta, a vírus itt van velünk - szögezte le a tisztifőorvos, aki szerint a higéniai előírások betartása továbbra is szükséges.
  • Egy ampullában 5 fő részére elegendő koronavírus elleni vakcina van, hogy egy adag se menjen kárba, ezért hívják be az oltakozókat időpontra. Nem maradhat eloltatlan vakcina egy oltóponton sem.
  • Továbbra sem jelent meg Magyarországon az angliai mutáns koronavírus.
  • Mindenkinek jut influenza elleni védőoltás, van elég a tisztifőorvos szerint.
  • Nem térnek el a Pfizer által javasolt intervallumtól, akkor adják be a második oltást, amikor a gyártó előírja.
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06