16 °C Budapest

Te is feleslegesen vettél novemberre bérletet? Van egy jó hírünk!

2020. november 13. 18:06

Amikor a kormányfő bejelentette a szigorításokat, sokan bosszankodtak, hogy pár napja feleslegesen vettek bérletet. Például mert nem tudnak bejárni iskolába, haza kellett költözniük a kollégiumból, így nem is azon a településen vannak, vagy a munkahelyük átállt home office-ra. Most ők fellélegezhetnek.

A 2020. november 11-én hatályba lépett járványügyi intézkedésekkel összefüggésben, az Innovációs és Technológia Minisztérium elrendelése alapján a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a novemberben érvényes dolgozói és diákbérletek visszaváltásakor eltekint a kezelési költség felszámításától - szól a három állami társaság közleménye. De aki nem tud holnap rögtön a pénztárba szaladni (mert mondjuk hétvégén nincs nyitva), azoknak is van még pozitívum. Ugyanis a helyközi dolgozói és diákbérletek érvényességének kezdete után részbeni visszatérítésre is van lehetőség. E szerint:

  • a novemberi bérletek árának 50 százalékát - kezelésiköltség-mentesen - visszatérítik a közlekedési társaságok, ha az igényt november 18-ig benyújtják;
  • a november 11-ét megelőzően vásárolt, és november 11-i vagy az utáni kezdő érvényességű 30 napos bérletek árának 100 százalékát visszatérítik - ugyancsak kezelési költség felszámítása nélkül -, ha az igényt november 18-ig benyújtják;
  • a november 11. előtt kezdődő érvényességű és a visszatérítési igény benyújtásakor még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérletek árának 50 százalékos visszatérítése esetén sem számolnak fel kezelési költséget.

Erre a MÁV-START (vasút) esetén papíralapú bérletek esetében az utasok a pénztáraknál vagy ügyfélszolgálatokon személyesen vagy levélben van lehetőségünk. A MÁV applikáción megváltott bérletek esetében az utasok elektronikus úton - az utas nevét és a bérletszámot az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve - nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a visszatérítés a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik. 

A MÁV-HÉV esetén elektronikus bérletnél ugyanígy, ugyanezen az e-mail címen, minden más esetben pedig a BKK-nál, a bkk@bkk.hu címen keresztül lehet elintézni. A Volánbusz bérleteit - legyen az papír alapú, vagy online megvet és kinyomtatott - a pénztáraikban lehet megtenni, és be kell mutatni hozzá a személyi igazolványt vagy a diákigazolványt. Ha még nem nyomtattuk ki, itt érdeklődhetünk, ha mobilbérletünk van, akkor az érvényesség előtt az alkalmazásban, érvényesség alatt pedig az internetes@volanbusz.hu címen kell jelezni az igényt. Ezekben az esetekben is a bankszámlánkra utalják vissza az összeget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem