25 °C Budapest
Itt vannak a szlovákiai országos COVID-tesztelés első eredményei: 800 ezer embertől vettek mintát

Itt vannak a szlovákiai országos COVID-tesztelés első eredményei: 800 ezer embertől vettek mintát

2020. október 31. 17:28

Egy százalékot sem éri el az eddig leteszteltek között a fertőzöttek aránya Szlovákiában. Szombat délig 828 518 embertől vettek mintát.

Szombat délig 828 518 embertől vettek mintát Szlovákiában, közülük 7947-nek lett pozitív a tesztje, így az arány az egy százalékot sem éri el - ismertette Jaroslav Nad véfelmi miniszter a korkep.sk tudósítása szerint.

Igor Matovic kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vállalt az országos tesztelés előkészítésében és lebonyolításában. Megkérte azokat, akiknek pozitív lett a tesztjük, hogy vegyék komolyan, maradjanak otthon, jelentsék orvosuknak, hogy karanténban vannak. A negatív teszteredménnyel rendelkezőket arra kérte, tartsák be továbbra is a járványügyi előírásokat.

Országszerte hosszú volt a sor a nagyjából ötezer tesztállomáson, a legtöbb helyen órákat kellett várni. A szlovák kormány október 18-án döntött az országos tesztelés megvalósításáról. A tesztelés fő része október 31-én és november 1-jén, illetve az előzetes tervek szerint jövő hét hétvégén zajlik. A tesztelésen csak 10 év feletti személyeknek javasolt a részvétel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35