11 °C Budapest

Koronavírus-gyógyszerért rohanták meg a magyar patikákat: máris készlethiány van

2020. október 30. 13:58

Roham indult bodorrózsa kivonatot is tartalmazó koronavírus gyógyszer darabjaiért a magyar patikákban. Rengetegen keresik a polifenolokat tartalmazó sprayket. Van ahol már most készlethiány lépett fel, megint máshol fennakadások vannak a kiszolgálásában. A patikákban pedig folyamatosan cseng a telefon, egymást érik a foglalások a kisebb patikáktól, egészen a nagy láncokig.

A héten robbant a hír, hogy a CMC Déli Klinika kutatócsoportjának - Dr. Jankovics István virológus - vezetésével elvégzett hatékonysági és toxicitási vizsgálatai, valamint a nemzetközi kutatási eredmények alapján a mediterrán bodorrózsa (Cistus creticus) kivonatát is tartalmazó ViroStop szájspray és orrspray egy egyedülálló természetes gyógynövény kombinációt tartalmazó vírus és baktérium ellenes, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkező készítmény.

Az egyik összetevőben - a mediterrán bodorrózsában (Cistus creticus) - található speciális hatóanyag koncentrált formában tartalmaz úgynevezett polifenolokat, amelyek:

  • semlegesítik, elpusztítják az új koronavírust,
  • jelentős vírus és baktérium ellenes hatással rendelkeznek,
  • gátolják a vírusok felszínén lévő úgynevezett neuraminidáz enzimet és így a vírusok nem tudnak bejutni a sejtekbe és szaporodni,
  • így megakadályozzák az influenza (egyéb vírusfertőzések) kialakulását,
  • szignifikánsan csökkentik a felső légúti fertőzések tüneteit,
  • a magas koncentrációjú polifenol tartalomnak köszönhetően jelentős antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásuk is van6 így támogatják a szervezet védekezőképességét és a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét,
  • jelentősen növelik a ViroStop száj és orrspray egyéb természetes gyógynövény összetevőinek a hatékonyságát,
  • a toxicitási (biztonságossági) vizsgálatok alapján az alkalmazott higításban nem károsítja a nyálkahártya sejtek áteresztőképességét, anyagcseréjét és a sejtek szaporodását - az alkalmazása kapcsán eddig nem közöltek semmilyen káros mellékhatást, szövődményt.

A készítmény Magyarországon egyébként 2011 óta van forgalomban, bármelyik patikában megvásárolható gyógyszerről van szó. Igen ám, csakhogy most a friss hírek nyomán, az új koronavírus-járvány második hullámában gázolva korábban nem várt kereslet mutatkozhat a szer iránt. És mutatkozik is.

Megrohanták a magyarok a patikákat

Ahogy az várható volt, egy ekkora horderejű bejelentés után nem kellett sokat várni arra, hogy az emberek megrohamozzák a patikákat, illetve a különböző webshopokat.

10.28-án délutántól jelentősen megugrott a Virostop száj- és orrspray webáruházban történő rendelése. Jelenleg próbáljuk felderíteni, hogy valamelyik nagykereskedőnél van-e készleten, tudunk-e utánrendelni

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Gyurisné dr. Török Éva, a Kígyó Patika gyógyszertárvezetője. A forgalomnövekedés ráadásul már most úgy látszik, hogy állandósult. Az egyik legnagyobb magyarországi patikalánc, egy budapesti gyógyszertárjának alkalmazottja például azt mondta lapunknak,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
tegnap délben körülbelül 80 szájsprayre es 45 orrsprayre volt foglalásunk, és folyton cseng a telefon, mindenki ezt keresi.

Az interneten böngészve, különböző patikák webshopjait megnézve ugyanez a kép rajzolódik ki. A Benu oldalán például ez a figyelmeztető üzenet jelenik meg a ViroStop száj-, és orrsprayknél:

A megnövekedett kereslet miatt az elérhető készletek korlátozott, a rendelések kiszolgálásában fennakadások lehetnek, szíves megértésüket kérjük.

Ugyancsak készlethiányos állapotról számol be az Mpatika webshopja is, mint ahogy a ViroStop szájprayről írják: "Árubeérkezés folyamatban, átmenetileg nem rendelhető! Kérjük látogass vissza később, a termék rövid időn belül (várhatóan 11.05. - 06.-tól) ismételten elérhetővé válik honlapunkon."

Mindezeken felül érdemes azt is megjegyezni, hogy több olyan webshopot is találtunk, ahol egyelőre legalábbis nincs figyelmeztetés azt illetően, hogy elfogyott volna a gyógyszer. 

  • A ViroStop szájspray egyébként 30 ml-es kiszerelésben kapható, az ára 2 600 - 3 100 forint között mozog az általunk megnézett helyeken.
  • Ezzel szemben a VirStop orrspray kiszerelése 20 ml, az ára 2 449 és 3 000 forint között mozgott, azokban a webshopokban, amiket a google, az első találati oldalon listázott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm