6 °C Budapest
A XII. kerület több bölcsődéjében és óvodájában megjelent a járvány

A XII. kerület több bölcsődéjében és óvodájában megjelent a járvány

2020. október 9. 08:30

Több óvodát és bölcsődét is be kellett zárni a XII. kerületben, mert az intézményekben megjelent a koronavírus.

Több csoportot is be kellett zárni a Hegyvidéki bölcsődékben és óvodákban, közölte honlapján a XII. kerületi önkormányzat. A Zugligeti bölcsődében egy csoport van bezárva, egy kisgyermeknevelőnek lett pozitív a koronavírustesztje, a vele egy csoportban dolgozók és tíz gyermek került járványügyi megfigyelés alá.

A Városmajori óvodában jelenleg rendkívüli szünet van. A Csermely Tagóvoda október 11-ig, a székhelyóvoda október 18-ig tart zárva, a szünet elrendelésének oka, hogy a Csermely Tagóvoda egyik csoportjában egy dolgozó, a másik csoportban egy gyermek fertőződött a vírussal. A Városmajor utcai székhelyen két dolgozónak lett pozitív eredménye, mindkét dolgozó tünetmentes.

Az Orbánhegyi Óvodák tagóvodájában két dolgozónál mutatta ki a PCR teszt a fertőzést, ők ugyanabban a csoportban dolgoznak, az idejáró gyerekek ezért legkorábban október 12-én mehetnek óvodába.

A KIMBI Óvodában egy dolgozó igazoltan fertőzött, ő tünetmentes. A csoportok elkülönítése itt is megoldható, így csak egy csoportban van szünet október 16-ig, a járványügyi megfigyelés idejére.

Az óvodákba kijáró, SNI ellátásban résztvevő gyógypedagógusok és szakszolgálati munkatársak tesztelését is biztosítja az Önkormányzat. Azt írják, az e héten esedékes szűrésen derült ki az egyik utazó gyógypedagógusról, hogy pozitív lett a PCR teszt eredménye. Ő tünetmentes, de mivel az eredmény megérkezése előtt 3 óvodában öt gyermekkel került kapcsolatba, így a gyerekek is járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 19. hétfő
Emma
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?