Új változás a koronavírus-járvány miatt Magyarországon: így döntött a törzs

Új változás a koronavírus-járvány miatt Magyarországon: így döntött a törzs

2020. október 7. 15:31

Kedden 23 órától megváltoztak a belépés szabályai Magyarországról Romániába, 14 napos karantént írtak elő a belépőknek - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes ismertette: a rendelkezés nem vonatkozik a két ország között ingázókra, a nemzetközi teherforgalomban történő beutazásra és átutazásra, valamint a gazdasági célú beutazásra. Az új szabály nem vonatkozik azokra sem, akik csak 72 órát tartózkodnak Romániában és van egy, a belépést megelőző 48 óránál nem régebbi, negatív eredményű koronavírustesztjük.

Hozzátette: a karantén feloldását az annak elrendelését követő tizedik napon lehet kezdeményezni, ennek feltétele a karantén nyolcadik napján elvégzett, negatív eredményű koronavírus-teszt, és az, hogy a karanténban lévő ne mutassa a koronavírus-fertőzés tüneteit.

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy kedden 69 rendőri intézkedést kezdeményeztek közérdekű üzem megzavarása, valamint a kereskedelmi üzletekben és közintézményekben érvényes védelmi intézkedések megszegése miatt.

Mint mondta, 28 esetben intézkedtek azért, mert az emberek nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot a tömegközlekedési eszközökön, a rendőrök 25 embert figyelmeztettek, hárman helyszíni bírságot kaptak. Az üzletekben és közintézményekben a védelmi intézkedések megszegése miatt 41 esetben intézkedtek a rendőrök, 36-an figyelmeztetést kaptak, egy embert helyszíni bírsággal sújtottak, néggyel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta 904 esetben intézkedett a rendőrség a jogszabályban meghatározott védelmi intézkedések megszegése miatt - közölte.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy kedden az ország területén történő átutazásra vonatkozó szabályok megsértése miatt 45-ször intézkedtek a rendőrök. Emlékeztetett: a rendőrség a közterületi szolgálat során ellenőrzi a zenés-táncos rendezvények megtartására, valamint a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályok betartását. Mint mondta, kedden a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartásával összefüggésben öt szabályszegést tapasztaltak.

Szólt arról is, hogy kedden 3023 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 350-et az ország területére belépőkkel szemben. Jelenleg 20 319-en vannak hatósági házi karanténban. A rendőrök kedden 8585 alkalommal ellenőrizték a karanténszabályok betartását, a karantén elektronikus ellenőrzéséhez kapcsolódó mobiltelefonos applikációra regisztráltak száma 1014.

Az alezredes a határforgalomról szólva közölte: a belépő teherforgalomban a röszkei autópálya-átkelőnél és Tompánál van három-három órás várakozás, a csanádpalotai autópálya-átkelőnél pedig kétórás várakozás. A személyforgalomban Záhonynál és Beregsuránynál kell két-két órát várakozniuk a Magyarországra belépni szándékozóknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?