7 °C Budapest

Kiakadtak a nyugati ingázók, vállalkozók: demonstrációra készülnek a járványhelyzetben

2020. augusztus 29. 13:35

A határmenti városok lakosainak egy jelentős része Ausztriában dolgozik, másik fele pedig az osztrák vásárlóerőből él. 

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a napi fertőzési adatok sok szempontból március végére, áprilisra emlékeztetnek. Magyarországon is nőtt a fertőzöttek száma - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 28-i kormányinfón. Éppen ezért a koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány. Fő szabály szerint szeptembertől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett.

Ezzel az intézkedéssel párhuzamosan újra nehéz idők jönnek a nyugati orszghatár mentén élő ingázókra, sőt a szolgáltatókra illetve vállalkozókra is, hiszen a szeptember elsejétől érvényes határstop miatt bizony ismét le kell mondaniuk az osztrák ügyfelekről, vásárlókról. Több határközeli város és település hazánkban, mint például Sopron is  speciális helyzetben van, hiszen amellett hogy a lakosság jelentős része Ausztriában dolgozik és napi szinten ingázik, egy másik jelentős része abból él, hogy a vásárlóerő a határ túloldaláról érkezik és biztosítja a bevételt számukra - számol be a Cyberpres.hu

Éppen ezért szeptember első hetében két alkalommal is csendes, békés demonstrációt szerveznek helyi civilek Sopronban - hívja fel a figyelmet a lap. "Ha neked is eleged van az újabb és újabb értelmetlen intézkedésekből, ha úgy érzed így nem mehet tovább, vagy ha csak egyszerűen beszélgetnél egy jót a jelenlegi magyarországi és soproni állapotokról, gyere el, szeretettel várunk 2020.09.05-én, szombaton 16.00 órától a Várkerületen a Mária-szobornál!"  - szól a felhívás.

Válogass a kedvezményes személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában!

"Nem értünk egyet a kormány intézkedésével. Úgy gondolom, az újbóli határzárral nagyon sok vállalkozást tönkretesznek, és sok ember fog az utcára kerülni egyik napról a másikra. Vegyük például Sopront, ahol a lakosok nagyjából a 80 százaléka az osztrák, valamint a külföldi vendégekből él. Velük mi lesz?" - nyilatkozta a Pénzcentrumnak a demonstráció szervezője, Lukácsy Péter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem