12 °C Budapest

Figyelem! Újabb változás várható a Volán menetrendjében

2020. június 24. 22:03

Az első járványügyi menetrendek 2020. június 20-i bevezetése után, július 1-jétől újabb viszonylatokon változik a Volánbusz országos autóbuszjáratainak közlekedése. A módosításokat - a megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére - ezúttal is elsősorban az utasok változó igényeit, valamint az ország távolsági közösségi közlekedésének alapját jelentő vasúthálózat előnyét és elsőbbségét figyelembe véve alakította ki a közlekedési társaság.

A távolsági közösségi közlekedés újjászervezésének második lépcsőjében, július 1-jétől Eger és Kalocsa között megszűnik a közvetlen autóbuszos kapcsolat. A járatok a Kecskemét-Eger szakaszon új időpontban közlekednek, és Cegléden, valamint Jászberényben is csatlakozást biztosítanak a vasúthoz, ezáltal gyorsabbá válik az eljutás például Szegedről Jászberény és Gyöngyös irányába, illetve vissza.

A Budapest-Erdőtelek-Sarud-Tiszafüred viszonylaton egy járatpár megszűnik, a Budapestről 7:15-kor és Abádszalókról 12:30-kor induló, Gyöngyös és Tiszafüred érintésével közlekedő járatok pedig megállnak többek között Hevesen, Kömlőn, Tiszanánán, Sarudon és Újlőrincfalván is.

Szintén július 1-jétől megszűnnek a - többségében hétvégente közlekedő - országos autóbuszjáratok a Budapest-Győrszemere-Pápa, a Győr-Székesfehérvár-Kecskemét és a Berettyóújfalu-Debrecen-Miskolc-Ózd, valamint a Veszprém-Kisbér-Komárom, a Budapest-M1-Tatabánya-Oroszlány-Kisbér és a Celldömölk-Sümeg-Zalaegerszeg viszonylaton. A változásokról részletesen a Volánbusz honlapján tájékozódhatnak az utasok.

A járványügyi készültségben alkalmazott menetrendek a mindenkori igényekhez rugalmasan igazodó kínálatot biztosítanak az utasok számára. A nyár folyamán több ütemben életbe lépő változásokról a Volánbusz továbbra is a szokott módon, ismert csatornáin tájékoztatja utasait.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem