-2 °C Budapest

Szomorú valóság: 10-ből 4 nyugdíjas magyar nő él ma így

2020. június 23. 12:05

Magyarországon a nők 44 százaléka él egyedül, amely a 6. legmagasabb arány Európában. A pandémiás helyzet miatt pedig csak még jobban elszigetelődtek a többségi társadalomtól.

Az Európai Unió országaiban a fiatal és a középkorú férfiak és nők (15-64 év között) nagyjából azonos arányban élnek egyedül: 19 százalékban. Párban a férfiak 48, míg a nők 51 százaléka él.

Szakadéknyi különbség van azonban az előbbi korcsoport és az idősek között: az európai országokban 10 nőből 4 egyedül él, míg a 64 évnél idősebb férfiak esetében ez az arány mindössze 19 százalék - derül ki az Eurostat adatsorából.

Ezekre az egyedül élő idős emberekre már csak azért is figyelni kell, hiszen ők most nehéz helyzetben vannak, a magány nagyon gyakran elszigetelődéssel jár együtt, pláne pandémiás helyzetben. 


Lettországban él a legtöbb magányos idős nő (49%), arányuk Észtországban (26%) és Belgiumban (28%), Spanyolországban és Cipruson (mindkettő 31%), Portugáliában (32%) és Dániában (33%) a legalacsonyabb.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Magyarországon a nők 44 százaléka él egyedül, amely a 6. legmagasabb arány Európában. A férfiak esetében ez a szám 21 százalék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?