11 °C Budapest
Négy fővel nőtt az aktív fertőzöttek száma, nyolc új beteget találtak

Négy fővel nőtt az aktív fertőzöttek száma, nyolc új beteget találtak

2020. június 21. 09:05

Mindössze 8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4094 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában nincs újabb elhunyt, így változatlanul 570 az elhunytak száma, 2589-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 935 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 185 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavirus.gov.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tegnap 5, ma 8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4086 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Tegnap elhunyt két idős, krónikus beteg, mára virradóra viszont nem hunyt el újabb beteg. Négy újabb beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Az aktív fertőzöttek száma 931 fő volt tegnap, mára 4-el nőtt a számuk.

A 8 újabb fertőzött közül 4-et Budapesten, másik 4-et Pest megyében detektáltak. A többi megyében a fertőzöttek száma változatlan:

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség - írja a kormányzati tájékoztató oldal. "A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van" - írják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?