10 °C Budapest
Rossz hírek a koronavírus elleni vakcináról: lehet, még 2021-ben sem lesz védőoltás

Rossz hírek a koronavírus elleni vakcináról: lehet, még 2021-ben sem lesz védőoltás

2020. május 21. 09:32

A covid-19 egyszerűen nem elég halálos ahhoz, hogy a gyógyszerügyi hatóságok megengedjék a fejlesztett vakcinák hosszú évekig tartó engedélyeztetési folyamatának megkerülését - írja az Index. Ezért a lapnak nyilatkozó szakember szerint szinte kizárt, hogy akár jövőre elérhetővé válik a világ számára a koronavírus-vakcina.

Szinte kizárt, hogy akár jövőre elérhetővé válik a világ számára a koronavírus-vakcina

- vélekedett a lapnak Nagy Eszter vakcinológus, biotechnológiai menedzser, aki a covid-19 és más betegségek elleni oltóanyagok fejlesztésében is részt vesz.

Mindennek az az egyik magyarázata, hogy az új koronavírus (covid-19) egyszerűen nem elég halálos ahhoz, hogy a gyógyszerügyi hatóságok megengedjék a fejlesztett vakcinák hosszú évekig tartó engedélyeztetési folyamatának megkerülését. Ez kellene azonban ahhoz, hogy már idén év végén, vagy 2021-ben tömegesen oltani lehessen.

Ha azonban mégis elindulnának az éles oltóprogramok idő előtt, akkor felvetődne, hogy vajon a vakcinát kielégítően tesztelték-e, bizonyított-e a hatékonysága, és biztonságosságát.  A szakember egyébként úgy vélekedik, hogy jelenleg nagyban hátráltatja az oltóanyagok tesztelését, hogy semmit sem tudunk arról, hogy milyen és mennyi ellenanyag szükséges az új koronavírus elleni immunitáshoz. Szerinte a megoldás kulcsát a gyerekek jelentenék. Azaz az, hogy mi óvja meg őket az új koronavírustól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?