6 °C Budapest

Nagy nap a mai: már igényelhetőek ezek az új hiteltermékek

2020. május 15. 16:35

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett 2020. május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi Kártya konstrukció.

"Egy globális méretű járvány mindig váratlan kihívás elé állítja a döntéshozókat és a gazdasági szereplőket. Magyarország azonban a régióban elsőként, már március eleje óta heti egyeztetést folytat a vállalkozói kamarákkal és szövetségekkel, a szektort érintő kihívások feltérképezése érdekében. A Széchenyi Kártya Program konstrukciói a kamarai egyeztetések, valamint a több mint 17.000 vállalkozó által kitöltött kérdőív tapasztalatai alapján kerültek kialakításra, így hisszük, hogy ténylegesen hozzájárulnak a vállalati működés folytatásához, a munkavállalók megtartásához, valamint a hatékonyság növekedéséhez" - mondta el György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, a Széchenyi Kártya Program kidolgozásának szakmai vezetője.

"A már 18 éve működő Széchenyi Kártya Program elsődleges célja a vállalkozások finanszírozási igényeihez alkalmazkodó támogatott pénzügyi megoldások biztosítása. Ennek megfelelően az új hitelek a hazai mikro-, kis-, és középvállalatok számára biztosítanak, kedvezményes feltételek és kiemelt állami támogatás mellett, gyorsan és könnyen elérhető finanszírozási forrásokat. A Széchenyi Kártya Program új hitelei a vállalkozások, a kamarák és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megkérdezése alapján azonosított négy fő kihívásra nyújtanak megoldást" - hangsúlyozta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Az új hitelek célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához szükséges forrásokat, segítik a cégek likviditását, munkavállalóik megtartását, lehetővé teszik beruházásaik finanszírozását, továbbá segítenek a veszélyhelyzet lejártát követő időszakra a normál üzletmenet visszaállításában, a működés újraindításában, és a jövőbeli növekedés lehetőségének biztosításában. Az egyes hiteltermékeket tekintve:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel PLUSZ a napi működési költségekre,
  • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel a munkahelyek megőrzésére,
  • Széchenyi Likviditási Hitel a vállalkozás működtetésére alkalmas forgóeszközhitel beszerzésekre,
  • Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ a beruházások finanszírozására nyújt lehetőséget.

A Széchenyi Kártya Program új hitelei

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

  • 1 millió forinttól, 100 millió forinton keresztül, akár 1 milliárd forint hitelösszegig,
  • gyorsan, a lehető legrövidebb hozzáféréssel,
  • a vállalkozók igényeit és helyzetét alapul véve kialakított igénylési feltételek szerint,
  • teljes futamidő alatt fix kamattal - a Széchenyi Folyószámlahitel Plusz és Munkahelymegtartó Hitel esetében évi FIX 0,1%, a Likviditási Hitel esetében évi FIX 0,2%, a Beruházási Hitel Plusz tekintetében évi FIX 0,5% -os kamatszinten,
  • kamatfizetésre a legtöbb hiteltípus esetén 2020. évben türelmi idővel,
  • a forgóeszközhitelek tőketörlesztésére akár 9 havi, míg a beruházási hitelre akár 24 havi türelmi idő is adható,
  • akár ingatlan fedezet nélkül is igényelhetők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm