4 °C Budapest
Orbán Viktor: október-november környékén számítani kell egy második hullámra

Orbán Viktor: október-november környékén számítani kell egy második hullámra

2020. május 1. 07:56

A következő napok legfontosabb kifejezése a szigorú menetrend és fokozatosság - mondta Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ember egyetlen dologban lehet biztos, abban, amit már átélt, amit már megtapasztalt - mondta a miniszterelnök, utalva arra, hogy így van ez ebben a válságban is. Rendszeresen meghallgatja a járványügyi szakembereket, orvosokat, de a vélemények szerteágazóak. Vannak azonban közös pontok:

  • Ez a vírus létezik, itt van
  • Nincs vakcinánk
  • Semmilyen garancia nincs arra, hogy magától elpusztulna, így a védekezést nem lehet feladni

Azt látjuk, hogy különböző módon ér különböző embereket a vírus - mondta Orbán Viktor. A leginkább fertőzésnek kitett hely Budapest, és azt is látjuk, hogy az időseket sokkal inkább érinti a vírus, mint a fiatalabbakat. Épen emiatt az idősekre vonatkozó szabályokat fent kell tartanai, ahogy a kijárási korlátozásokat is Budapesten és Pest megyében. A többi helyen a kijárási korlátozások helyett könnyebb szabályokat vezetnek be, mert vidéken lassabban terjed a vírus. Utalt arra is, hogy minden reggel meghallgatja az operatív törzs tagjait és az alapján hoz döntéseket.

Ha kell, egy órán belül is tudunk döntést hozni

- utalt arra, hogy a biztonság fontosabb, nem a gyorsaság a vírus esetében, de tudnak gyorsan reagálni, ha kell. A két hetes felülvizsgálat ugyanakkor szerinte megfelelő ütem.

Kijelentheti Magyarország, hogy az első csatát megnyerte a vírussal szemben.

Sikerült kialakítani a védekezés módszereit kialakítani, felkészíteni az egészségügyet. Ha hirtelen újra nagy hullámban támadna a járvány, senkinek sem kell attól félnie, hogy ellátás nélkül marad. Most az a kérdés, hogyan indítsuk újra az életet - tette hozzá.

Fontos példaként tekintenek ilyenkor Ausztriára és az osztrák döntésekre, ott előrébb vannak a vírus lefutásában, így ez nagy segítség Magyarországnak - fogalmazott a miniszterelnök.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha sikerül Budapesten a halálozási számokat csökkenteni, nem fognak habozni, hogy itt is enyhítsék a korlátozásokat. Ugyanakkor a vírus nem ment el, így az első csata megnyerése még nem jelenti a háború megnyerését is. Lesz második hullám - mondta.

A nyáron ez lelassul, de október-november környékén számítani kell egy második hullámra

- szerinte ez most a legvalószínűbb forgatókönyv. A második hullámra sokkal felkészültebben és gyorsabban tud majd az ország reagálni.

A gazdasági hatásokra áttérve a miniszterelnök elmondta, hogy a leghasználhatóbb tapasztalat a 2010-es válság erre az időszakra nézve. Most is a munkahelyek vannak a fókuszban, Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ha van munka, van esély, így most is a munkahelyekre koncentrálnak. Ezért személyes garanciát is vállal. Ismét elmondta, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a vírus elpusztít.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26