20 °C Budapest
Összeül az EU: így lazulhatnak fokozatosan a korlátozások az unióban

Összeül az EU: így lazulhatnak fokozatosan a korlátozások az unióban

2020. április 23. 09:17

Az Európai Unió állam és kormányfői közös, összehangolt ütemtervet készíthetnek arra vonatkozóan, hogy az egyes tagországok miként oldják fel vagy szüntetik meg a járvány miatti korlátozó intézkedéseiket - írja az infostart.hu

Az Európai Tanács elnöke szerint az egyeztetett cselekvés csökkentheti a gazdaságra és a társadalomra leselkedő negatív következményeket, valamint az áttételes hatásokat.

Charles Michel a koronavírus-járvány miatt videokonferencia keretében csütörtökre tervezett uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében egyebek mellett azt írta, a járvány leküzdésére és az emberek egészségének védelme érdekében mindent meg kell tenni, ugyanakkor fel kell készülni a korlátozások fokozatos megszüntetésére is - írja a lap.

"Ursula von der Leyen néhány héttel ezelőtt egy európai kutatókból, nemzetközi szakértőkből álló tanácsadó testületet hozott létre, akikkel hetente egyszer egyeztet. Az ők, valamint az ECDC, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ által készített tudományos munka alapján állította össze az Európai Bizottság az említett ajánláslistát, ami egy laza útmutatóként szolgál a tagállamok számára ahhoz, hogy meghozzák majd a könnyítő intézkedéseket,

vagyis a korlátozások a fokozatos és célzott felszámolását" - mondta el az InfoRádiónak Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője. Az is fontos, hogy a csütörtöki EU-csúcs egyik fő témája Olaszország megsegítése lesz, az elemzők szerint ugyanis az unió nem követheti el a válságkezelésben azokat a hibákat, amiket 2008-ban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?