18 °C Budapest
A szívet és a májat is károsíthatja a koronavírus

A szívet és a májat is károsíthatja a koronavírus

2020. április 21. 16:44

A koronavírus-fertőzés károsíthatja a szívet, a májat, véralvadás-zavarokat is okozhat a német Robert Koch közegészségügyi intézet alelnöke szerint.

"A koronavírus-fertőzés károsíthatja a szívet, a májat, véralvadás-zavarokat is okozhat. A lehetséges szövődmények felderítése érdekében fontos a betegek alapos kivizsgálása, és az elhunyt betegek körültekintő boncolása is" - mondta Lars Schaade, a német Robert Koch közegészségügyi intézet alelnöke a testület a szövetségi kormány keddi sajtótájékoztatóján a Guardian beszámolója szerint, amit a 444 szemlézett.

Schaade a Németországban a napokban bevezetett lazító intézkedésekkel kapcsolatban azt mondta, "társadalmi szempontból" érthetőek, de járványügyi szempontból még indokolt a legtöbb korlátozás fenntartás. Németországban négy napja kinyithattak a kisebb boltok, az érettségire készülő diákok visszatérhettek az iskolákba, a kórházak elkezdhették a járvány miatt elhalasztott műtétek elvégzését. Tömegrendezvényeket azonban még augusztus végéig nem lehet rendezni

A német járványügyi hatóságok legfőbb célja most a koronavírus terjedésének alacsony szinten tartása. A vírus reprodukciós száma most 0,9, ami azt jelenti, hogy egy-egy fertőzött mindössze egy másik embert fertőz meg a fertőzőképes időszak során. Így az új fertőzések száma csak 20 naponta duplázódik.

Németországban 147 ezerre rúg az azonosított fertőzöttek száma, és 4912 ember már meghalt a fertőzésben. A halálozási arány 3,2 százalék. Schaade szerint Németországban is a idősek otthonaiban és a kórházakban terjed a leggyorsabban a járvány. A német járványügy 730 ezer tesztet bonyolít le hetente, de Lars Schaade szerint ennek a számnak heti egymilliónak kéne lennie, és mindenkit tesztelni kéne, aki légúti tünetekkel jelentkezik az egyészségügyben. A kívánt tesztszámot amiatt nem sikerül elérni - mondta -, mert a világpiacon hiány van a minták feldolgozásához szükséges reagensekből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?