8 °C Budapest

Öröm az ürümben: rengeteg fejlesztésre készteti a cégeket a koronavírus

MTI
2020. április 9. 20:45

Az üzleti szférában is sok új megoldás, eljárás ösztönzője a járvány, többségükben már meglévő technológia újfajta alkalmazásával próbálkoznak a vállalkozó kedvű cégek.

Ide sorolható például a Cordia, amely kifejlesztette és be is vezette a személyes jelenlétet teljes mértékben kiküszöbölő ingatlanvásárlást. A vevők igénye alapján otthonról történhet minden, a virtuális bejárástól a birtokba adásig. Az ingatlanfejlesztő társaságnál a személyes találkozókat videóhívás váltja ki. Online háromdimenziós bemutatón ismerheti meg a leendő vevő a lakásokat. A szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat is online  egyeztetik, az aláírt szerződéseket pedig futár hozza-viszi. Később, a lakás átadása előtt a műszaki módosítás is elvégezhető az interneten keresztül, egy online katalógus segítségével.

Most vált igazán piacéretté egy korábbi fejlesztés, a nanotechnológiás törlőkendő, amely a mobiltelefonok fertőtlenítésére alkalmas. A kendőnél alkalmazott technológia biztosítja, hogy a képernyő apró karcolásainak mélyedéseit is fertőtleníteni lehessen. A TÜV tanúsítvánnyal hitelesített terméket Debrecenben gyártják.

Az Alza.hu védőmaszkokat gyárt kórházak számára 3D nyomtatóval, hetente 100 darabot tudnak előállítani az irodájukban, amelyeket különböző egészségügyi szervezeteknek ajándékoznak a koronavírus elleni védekezést segítve - közölte a webáruház. Az első szállítmányt már átadták a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak. Az Alza önkénteseket keres 3D nyomtatásra, a jelentkezők 60 napra kapják kölcsön a készülékeket, cserébe vállalniuk kell, hogy a megadott egészségügyi intézmények számára arcvédőket nyomtatnak.

A koronavírus-veszélyhelyzet alatt az interneten keresztül is lehet ECDL-vizsgát tenni - hívta fel a figyelmet a nemzetközi számítógép-használói jogosítvány képzési programjának magyarországi működését felügyelő Neumann Társaság. Az online vizsgázás bevezetésére azért volt szükség, mert a tavaszi hónapokra az ECDL vizsgaközpontok a különböző modulokból mintegy hatszáz vizsgát írtak ki, a vizsgák elmaradása több ezer magyar vizsgázót érintett volna. Az ilyen  vizsga feltétele a stabil internetkapcsolat, a webkamera és a mikrofon, valamint az, hogy a vizsgázó számítógépére telepítsék a szükséges programot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egyes elektronikus fizetések elterjedését is motiválta a járvány, az elmúlt hónapban például megháromszorozódott az új regisztrálók száma az OTP Mobil Simple alkalmazásban. Az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest az appon keresztüli QR-kódos csekkbefizetések napi száma 300 százalékkal nőtt, pedig a korábbi tapasztalatok szerint a postai személyes csekkbefizetés volt az egyik olyan pénzügyi szolgáltatás, amelyben a fogyasztók a leginkább ragaszkodtak a hagyományos megoldáshoz. A Volán járataira március végétől érhető el a mobiljegy- és bérletvásárlás az applikáción keresztül. A mobiljegy funkció a következő időszakban folyamatosan bővül, új vidéki városok szolgáltatói kerülhetnek be az applikációba, így egyre több utas vásárolhat helyközi és helyi járatokra menetjegyet, bérletet érintkezésmentesen.

A szintén az OTP Mobil által működtetett SimplePay online fizetési rendszeren keresztül leadott rendelések arról tanúskodnak, hogy az élelmiszerek, a kozmetikai, a számítástechnikai termékek és a különböző sportfelszerelések tekintetében többszörösére ugrott a fogyasztás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem