11 °C Budapest
Újabb négy halottja van a járványnak Magyarországon: már 744 fertőzöttet diagnosztizáltak

Újabb négy halottja van a járványnak Magyarországon: már 744 fertőzöttet diagnosztizáltak

2020. április 6. 06:52

Négy idős, krónikus beteg hunyt el a koronavírus-fertőzés okán - a hétfő reggeli adatok szerint így a halottak száma 38-ra nőtt. Eddig 67-en épültek fel a betegségből.

Újabb 11 fertőzöttel 744-re emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A hétfő reggel közölt adatok szerint a járványnak újabb 4 halottja van. A halottak száma 38-ra nőtt. Eddig 67-en épültek fel a betegségből.

Az elhunytak idős, 61 és 94 év közötti, krónikus beteg emberek voltak.

Az operatív törzs figyelmeztetett ugyanakkor, hogy "a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek". Ezért továbbra is fontos, hogy csak az hagyja el az otthonát, akinek halaszthatatlan dolga van.

A fertőzés területi adataiból az látszik, hogy a vírus Magyarországon továbbra is a fővárosban és Pest megyében van jelen legintenzívebben. A fertőzöttek több mint 40 százaléka budapesti, a Pest megyeiekkel együtt ez az arány meghaladja a 60 százalékot (miközben a fővárosban csak a lakosság nagyjából 18 százaléka, Pest megyében 13 százaléka él). Az is látszik, hogy a járvány eddig a nyugati országrészben jelent meg erősebben, a keleti megyék közül csak Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van jelentősebb mennyiségű igazolt fertőzött.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?