0 °C Budapest
Koronavírus: 525 főre nőtt a fertőzöttek száma, újabb áldozatokat is szedett a megbetegedés

Koronavírus: 525 főre nőtt a fertőzöttek száma, újabb áldozatokat is szedett a megbetegedés

2020. április 1. 07:00

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat - olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon,

A négy új elhunytról tudható, hogy mind 65 felettiek, két nő és két férfi beteg esett áldozatul mára a betegségnek. Részletesebben: egy 86 éves nő beteg, akinek alapbetegsége mindössze a magas vérnyomás volt, egy 67 éves nő beteg, szintén magas vérnyomással és ISZB-vel, vagyis iszkémiás szívbetegsége volt. Egy 66 éves férfi beteg sem élte túl a fertőzést, neki szív- és érrendszeri megbetegedése, idült reumás szívbetegsége, és degenaratív ("kopásos") gerincbetegsége volt, illetve egy 91 éves férfibeteg is életét veszítette, akinek az alapbetegségei között volt szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás, idült reumás szívbetegség, és agyi érbetegség is.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?