16 °C Budapest

Úgy veszik a magyarok ezt a terméket, mint egy hete a lisztet: van értelme spájzolni?

2020. március 25. 09:33

Hiánycikké vált az élesztő a hazai élelmiszerüzletekben a koronavírus-járvány miatti felvásárlási láz következtében. A hazai előállítást végző budapesti Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. az ilyenkor szokásos mennyiség többszörösének kiszállításával igyekszik növelni a kereskedelmi kínálatot.

Napok óta nem kapható élesztő az élelmiszerboltok jelentős részében, és a kereskedők szerint egyelőre bizonytalan, hogy a termékből mikor tudnak újra rendelni. Valószínűsíthető, hogy élesztőhöz főként a kisebb üzletek jutnak hozzá a megszokottnál sokkal nehezebben, illetve több helyütt egyelőre nem látják, megrendeléseiket a szállító mikor tudja teljesíteni - írja a növekedés.hu.

Az élesztő egyértelműen azért tűnt el a boltokból, mert a hazai lakosság a koronavírus-járvány miatt otthoni készletezésbe kezdett. Ennek nyomán kereskedői tapasztalatok szerint egyes fogyasztók az utóbbi időszakban több tucatszám vásárolták fel a csomagolt élesztőt.

Kató Péter, az előállítással foglalkozó Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. vezérigazgatójának tájékoztatása szerint ugyanakkor nincs szó arról, hogy a termék a hazai kereskedelemben egyáltalán ne lenne kapható, csak az üzletekből folyamatosan kifogy a megnövekedett vásárlások miatt. A Lesaffre most a korábbi kínálati helyzetet jóval meghaladó ütemben végzi üzleti tevékenységét, és az ebben az időszakban megszokott mennyiségek többszörösét szállítja ki a kereskedelemnek.

A vezérigazgató szerint a cég is a három hete tartó készletezési láz lecsengését várja.

Élelmiszerkereskedők a tömeges élesztőfelvásárlásokat elsősorban annak tulajdonítják, hogy a lakosság tartott attól, nem lehet majd kenyeret kapni a boltokban. Így nem csak lisztet raktározott be, hanem a bolti élesztőkészleteket is kimerítette.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm