7 tipp: hogyan bankoljunk biztonságosan járvány idején

7 tipp: hogyan bankoljunk biztonságosan járvány idején

2020. március 16. 10:30

A bevezetett korlátozások miatt sok emberben felmerül a kérdés, hogyan tudna a különféle nyilvános helyeken minél biztonságosabban és higiénikusabban ügyeket intézni. A Magyar Bankszövetség 7 pontban gyűjtötte össze azokat az javaslatokat,  amelyek betartásával saját és környezetünk egészségét is megvédjük.

A magyar bankszektor a bankfiókok nyitva tartását úgy tervezi, hogy a vírushelyzet lehetséges kockázatait számba véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok. A bankfiókok túlnyomó többsége a szokott módon fog működni most hétfőtől is, az ügyfelek kiszolgálása folyamatos lesz. Az esetlegesen zárva maradó fiókokról a bankok honlapján tájékozódhatnak.

Akár online is igényelheted a személyi kölcsönöd, nézz szét a kalkulátorunk ajánlatai között!

A válságkezelési intézkedések részeként előfordulhat, hogy a bankfióki szolgáltatások optimalizációja miatt egyes kisebb forgalmú helyeken szüneteltetik a személyes kiszolgálást. A Magyar Bankszövetség értékelése szerint a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható.

Kérjük a bankfiókokat választó ügyfeleket, hogy:

  • Vírusfertőzési tünetek esetén ne menjenek be a bankfiókokba.
  • Alkalmazkodjanak ahhoz, ha közegészségügyi okokból egyes, nagyobb forgalmú bankfiókok egyszerre csak megadott számú ügyfelet fogadnak.
  • Várakozás során, egymástól legalább egy méteres távolságot tartsanak.
  • Minimalizálják az ügyintézési időt és tevékenységet.
  • Az elektronikus csatornákon elintézhető ügyeket digitálisan rendezzék.
  • Vegyék igénybe az internetbankok, mobilbankok, videobankok szolgáltatásait, használják az azonnali fizetési szolgáltatást.
  • Vásárláskor használják bankkártyáikat, az érintőkártyákat ki sem kell adni a kezünkből. Nem csak praktikus ez a megoldás, de higiénikus is.

Olcsó kölcsönökért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A bankfiókokban dolgozók aktuális létszáma és az ügyféltérben tartózkodó ügyfelek számának korlátozása miatt előfordulhat, hogy egyes, nagyobb forgalmat bonyolító fiókok előtt várakozniuk kell az ügyfeleknek. Ebben az esetben kérjük az ügyfelek türelmét! Az összes ügyfélnek pedig köszönjük, hogy a fenti pontok alkalmazásával hozzájárul a közös védekezéshez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01