Jobb, mint a vörösbor: hódít az új magyar szuperélelmiszer

Jobb, mint a vörösbor: hódít az új magyar szuperélelmiszer

2019. október 5. 12:02

Villányban több borászat is felismerte már, hogy a bortermelés melléktermékét képező szőlőmag- és héj feldolgozásában rejlő, többszörös potenciált - számol be a HelloVidék.

Elsősorban szőlőmagolajat és szőlőmag őrleményt készítenek belőlük: az összegyűjtött magból először kipréselik az olajat, majd ezután megőrlik azt. A szőlőmag egészben vagy csak szimplán szétrágva ugyanis nem tudja kifejteni jótékony hatását. A porítás során azonban felszínre kerülnek a benne rejlő hatóanyagok, amelyek a szervezetbe jutva sokkal egyszerűbben és nagyobb felületen tudnak érintkezni a bélrendszerünkkel.

A teljes cikket a HelloVidék oldalán olvashatod el. KATT!

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?