16 °C Budapest
Rettenetesen sokat költünk antibiotikumra: feleslegesen szórjuk rá a pénzt?

Rettenetesen sokat költünk antibiotikumra: feleslegesen szórjuk rá a pénzt?

2019. július 10. 08:15

A betegek az elmúlt három évben csaknem 9 milliárd forintot fizettek évente antibiotikumra - írja a Világgazdaság. Ez az európai átlagnál kevesebb, a felhasználás módja gyakran ésszerűtlen.

A vényköteles antibiotikumok tb-támogatása tavaly 3,4 milliárd forint volt. A legtöbb antibiotikumot december és március között írják fel az orvosok.

Az adatok szerint a pácienseket gyakran szükségtelenül kezelik széles spektrumú antibiotikummal, ez pedig súlyosabb mellékhatásokhoz, magas költségekhez és a rezisztencia gyorsabb kialakulásához vezet.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?