16 °C Budapest
Komoly változás jön a magyar patikákban: így módosul egyes termékek kiváltása

Komoly változás jön a magyar patikákban: így módosul egyes termékek kiváltása

2019. március 5. 08:30

A magyar lakosság fele használt már valamiféle homeopátiás készítményt, a teljes magyar gyógyszerpiac 0,32 százalékát teszik ki. Március közepétől azonban megváltozik ezen szerek kiváltása - számolt be a Világgazdaság keddi számában.

Március közepétől megváltozik a homeopátiás szerek kiváltása - közölte a lappal Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) elnöke.

A termék mellé ezentúl a gyógyszerészeknek tájékoztatót is kell adniuk, amelynek tartalmaznia kell egyebek között, hogy "a homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos gyógyszerekéhez hasonló vizsgálatokkal általánosan nem igazolt", és "a homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt". 

A lap szerint Magyarországon a lakosság fele használt már alkalomszerűen valamilyen homeopátiás készítményt. A homeopátia népszerű, a megkérdezettek 57 százaléka bízik benne akár kiegészítő kezelésként, akár önállóan alkalmazva. 

A homeopátiás gyógyszerek termelői áron számítva megközelítőleg a teljes hazai gyógyszerpiac 0,32 százalékát teszik ki - tudta még meg a Világgazdaság.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?