10 °C Budapest
Ezért tömörülnek hálózatba a gyógyszertárak: egyedül nehezebb talpon maradni

Ezért tömörülnek hálózatba a gyógyszertárak: egyedül nehezebb talpon maradni

2018. szeptember 13. 08:30

Hálózatokba tömörülnek a gyógyszertárak, részben a költséghatékonyabb működés és a közös marketingstratégia miatt - mondta a Világgazdaságnak Zlinszky János, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének alelnöke, aki szerint a gyógyszerészek adminisztrációs terhei csökkennek, így több idejük jut a páciensekre.

Zlinszky János, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének alelnöke a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet legfrissebb, szeptember eleji adatai szerint 2304 közforgalmú gyógyszertár működik Magyarországon, ezeknek mintegy 80-90 százaléka köthető valamilyen hálózathoz.

Hogy miért tömörül ilyen sok gyógyszertár hálózatba? Zlinszky azt mondta, költséghatékonyabb így a működés, a hálózathoz való csatlakozás gazdaságilag stabilizálja az önállóan esetleg működésképtelen gyógyszertárakat. "A csatlakozás egyúttal hozzájárul a gyógyszerészek adminisztrációs terheinek csökkentéséhez, így több idejük jut arra, hogy foglalkozzanak a betegekkel" - jegyezte meg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?