14 °C Budapest

Orvosi műhiba: a gyerekek nevelőotthonba, a szülők az utcára kerültek

2018. augusztus 28. 09:30

Autójukban élnek a beteg, kilencéves kisfiú szülei, mivel minden pénzüket gyermekük gyógyulására költötték - írja a Blikk.

A lap beszámolója szerint a most kilencéves Florentin 2016 júniusában eltörte Ecseden a bal combcsontját egy kerékpárbalesetben. A kisfiút a közelükben lévő kórházba szállították, ahol begipszelték a lábát, amit egy fémdróttal rögzítettek. 

Három hónap elteltével azonban a gyerek még mindig nem tudta sem nyújtani, sem behajlítani a térdét, ezért szülei egy másik kórházba vitték, ahol kiderült, hogy az első helyen a láb növekedési zónájába tűzték a kapcsot, és azonnal meg kell műteni a gyermeket, majd gyógytornára kell járni vele. 

Kiderült, hogy a későbbiekben a beavatkozás miatt növekedési rendellenességre számíthatunk: elképzelhető, hogy az egyik lába rövidebb lesz, mint a másik 

- mondta el a lapnak az apa. A szülők azóta eladták a családi házukat, albérletbe költöztek, hogy a másik kórházba való ingázást, a gyógyszereket és a segédeszközöket kifizethessék. Az új zárójelentéssel a kezükben a szülők megkeresték az egykori lakhelyük közelében lévő kórházat is, ahol a betegjogi ügyvéd arra kérte őket, ne pereljenek, a kórház a felelősségbiztosítása terhére sérelemdíjat fizet majd nekik, de ez azóta nem történt meg.

A szülők idő közben a második kórház közelébe költöztek, és hiába dolgoznak mindketten az albérletet nem tudják megfizetni. Így a gyerekeiket átmeneti nevelőotthonban helyezték el, ők pedig több mint egy éve az autóban alszanak és a munkahelyükön fürdenek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm