Nem bírják a terhelést a védőnők: nem megy gördülékenyen a csecsemőszűrés

Nem bírják a terhelést a védőnők: nem megy gördülékenyen a csecsemőszűrés

2017. október 11. 10:04

Fennakadások nehezítik a szeptember elején indult új típusú szűrést a csecsemőknél. A védőnők leterheltek, és az informatikai háttér sem megfelelő - írja a Magyar Nemzet.


A jogszabályok nincsenek összhangban, ezért sok a bizonytalanság a kollégák között - mondta a lapnak a Magyar Nemzetnek Varga Andrea védőnő, az Autonóm Területi Szakszervezet elnökségi tagja, aki arról is beszélt, hogy az informatikai háttér sem megfelelő. Úgy fogalmazott, a védőnők központi rendszere, amely lehetővé tehetné az egységes adatközlést, gyakorlatilag működésképtelen. Az új típusú kérdőívvel jelentősen megnőtt a papírmunka is - olvasható a lapban.

A védőnők Varga Andrea szerint nem bírják a terhelést.Az új típusú szűrés során a védőnői vizsgálatok számát ugyanis négyről hétre emelték a csecsemő születésétől egyéves korig. Ezenkívül speciális kérdőívek segítik a fejlődésbeli problémák felismerését, ezeket a gyermek egy hónapos és hatéves kora között 12 alkalommal kell kitöltenie a szülőnek.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22