14 °C Budapest
Több pénzt kapnak a túlterhelt mentőállomások dolgozói

Több pénzt kapnak a túlterhelt mentőállomások dolgozói

Pénzcentrum
2017. szeptember 14. 09:32

Ha minden jól megy, már novemberben kiemelt juttatást kapnak az átlagosnál nagyobb munkaterhelésnek kitett mentőállomások dolgozói. A mentősök átlagosan évi bruttó 70-100 ezer forintos bónuszát saját forrásból fedezi az Országos Mentőszolgálat - írja a Magyar Idők.

Annak ellenéáre, hogy az országban jelentős különbségek vannak az egyes mentőállomások munkaterhelésében, a bérek, járandóságok ezzel semmilyen összefüggést nem mutatnak. Ezért az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetősége úgy döntött, hogy egy igazságos és átlátható monitoringrendszer alapján a jövőben terhelési bónusszal kompenzálja a mérhetően nagyobb teljesítményt - írja a Magyar Idők. Az OMSZ főigazgatója, Csató Gábor elmondta a lapnak, hogy egy olyan számítási metódust alakítottak ki (ez az úgynevezett TMSZ - terhelési mutató szám), amely súlyozottan veszi figyelembe az adott időszakban elvégzett mentőfeladatok számát, azok sürgősségét, illetve a megtett kilométerek mennyiségét is.

Az Országos Mentőszolgálat saját költségvetéséből havonta 20 millió forintot tud a juttatásra felhasználni, ami dolgozónként átlagosan évi bruttó 70-100 ezer forintos bónuszt jelent azoknak, akik az átlagosnál többet dolgoznak. A részmunkaidősök a részmunkaidejük arányában részesülnek a juttatásból. Az első bónuszokat a tervek szerint a szeptemberi teljesítmény alapján már novemberben kifizetik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?