36 °C Budapest
400 ezer műtétnél marasztalták tovább a betegeket a szükségesnél

400 ezer műtétnél marasztalták tovább a betegeket a szükségesnél

Pénzcentrum
2016. november 28. 09:02

Közel 400 ezer olyan műtétet végeztek el eddig Magyarországon, amelynél a hosszú kórházi lábadozás helyett akár aznap is hazamehetett volna a beteg - írja a Magyar Idők.

Kevés egynapos sebészeti beavatkozást végeznek Magyarországon, ami nemcsak a betegek gyógyulásának szempontjából, hanem a finanszírozás szempontjából is előnyös. Hazánkban eddig 238 ezer egynapos beavatkozásra került eddig sor,

azonban nagyjából 382 ezer olyan műtétet hajtottak létre, amihez nem kellett volna napokra befektetni a beteget.

Ilyen gyorsműtétekkel akár csípőprotézis beültetésre is lehetőség van már, az egy-két hetes kórházi tartózkodás helyett már  most islehetőség van az egy-két napos tartózkodásra. Ez egyébként a gyógyuláshoz szükséges időt is jelentősen lerövidíti.

Az egynapos beavatkozások aránya egyébként 15-18 százalék jelenleg, ez akár 70 százalék feletti is lehetne, ennek érdekében lépéseket kellene tenni (plusz forrás bevonása mellett):

  • Önálló járóbeteg-tevékenységként is végezhetővé tenni ezeket a műtéteket,
  • Bővíthetnék az ilyen beavatkozások körét.

Az egynapos kezelés sajátossága, hogy ezzel a betegek sokszor nem érzik a beavatkozások súlyát, ami az alacsonyabb összegű hálapénzben is megmutatkozik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00