Kinyírják az EU-ban a szalmonellát

Kinyírják az EU-ban a szalmonellát

Pénzcentrum
2016. november 11. 09:34

Jelentősen javult az elmúlt évtizedekben az élelmiszer-biztonság Európában, a fogyasztók a világ legmagasabb színvonalú élelmiszerlánc-biztonsági rendszerének előnyeit élvezhetik - mondta Bernard Url, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) ügyvezető igazgatója a Magyar Időknek.

A lap pénteki számában megjelent interjúban a szakember elmondta: az EFSA 2002-es megalapításával, illetve az egyes élelmiszeripari ágazatokra vonatkozó előírások és szabályok megalkotásával együtt egy olyan rendszer jött létre a közösségben, amely világszerte elfogadottá vált, és amely a fogyasztók bizalmát is elnyerte.

Ha ma Budapesten vagy épp Pármában valaki vásárol egy almát, biztos lehet abban, hogy egészséges és biztonságos árut választott, a növényvédőszer-maradványok megengedett szintje ugyanis mindenhol azonos - mutatott rá, megjegyezve, hogy a fogyasztói kockázat szintje nagyon alacsony.

A másik területként, amelyen nagy előrelépést sikerült elérni, a szalmonellafertőzöttség szintjének csökkentését említette, megjegyezve, hogy a vírus évente százezreket fertőz meg Európában, az együttműködésre alapozott intézkedéseknek köszönhetően azonban sikerült elérni, hogy 2004-2009 között csaknem a felére csökkent a szalmonella okozta emberi megbetegedések száma az unióban.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?