13 °C Budapest
Lázár: 1000 ágy lesz a budapesti szuperkórházban

Lázár: 1000 ágy lesz a budapesti szuperkórházban

2016. október 13. 16:02

Az egészségügyet érintő változásokon kívül a 3-as metró felújításról és autópályaépítésről is beszélt Lázár János, kancelláriaminiszter a 65. Kormányinfón.

Az új budai szuperkórház a kelenföldi pályaudvar közelében épülhet fel

A Dél-Budai Egészségcentrum egy több mint 100 ezer négyzetméteres, 1000 ágyas kórház lesz a kelenföldi pályaudvar közelében. A létesítmény egy 8-10 hektáros telken épül majd fel, a helyszín kiválasztásánál pedig fontos szempont az autópálya, illetve a vasúti- és metróközlekedés közelsége.

A kormány döntött a Semmelweis fejlesztéséről:

  • három klinika felújításáról,
  • Budapesten egy új gyermekklinika létrehozásáról,
  • illetve a gyógyszerészkaron és a fogklinikán megvalósuló fejlesztéséről.

A 3-as metró felújításáról

A kormány számára kiemelt prioritással bír a projekt, ezért minden szükséges támogatást készek megadni. Lázár ezzel cáfolta azokat a korábbi híreket, miszerint a kormány kihátrál a főváros mögül, ami az egész felújítást ellehetetlenítené.

Esztergom autópálya-összeköttetése

90 milliárd forintot fordít a kormány Esztergom és az M1-es autópálya összeköttetésének kialakítására, eleget téve a korábban a Suzuki-gyárnak tett vállalásainak.

Az egészségügyi bérekről

Lehetnek olyan egészségügyi dolgozók, akik a béremelés után kevesebbet keresnek, mint korábban. Orbán Viktor leszögezte, hogy ez a helyzet nem fordulhat elő, ezért minden egyes esetet ki fognak vizsgálni. A lényeg, hogy senki sem vihet haza kevesebbet, mint a bérezési struktúra átalakítása előtt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Gimnáziumi reform jöhet

Felülvizsgálatot érdemel a gimnáziumi rendszer, hiszen jelenleg egyes gimnáziumokba kettes-hármas átlaggal is be lehet kerülni, vagy a tanulmányi átlagtól függetlenül felvesznek mindenkit - mondja Lázár, aki szerint ez a gyakorlat nem jó. Szerinte a gimnáziumnak arról kell szólnia, hogy a gyermekeket felkészítse az egyetemre.

Ha a gimnázium munkanélkülieket nevel, az nem jó rendszer

 - emelte ki a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?