5 °C Budapest
Több mint száz diákmunkás került kórházba

Több mint száz diákmunkás került kórházba

2016. július 5. 09:32

Erős idegméreggel permetezett kukoricásban címerezett vasárnap 142 táborozó székelyudvarhelyi diák a Békés megyei Battonyán. Miután ez kiderült, este mindannyiukat kórházba szállították - írja a Délmagyar.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Összesen 142 gyerek került kórházba vasárnap este, miután egy battonyai táborban kukoricát címereztek. Este derült ki, hogy az a tábla, amibe aznap dolgozni küldték őket, az előző napokban komoly vegyszerezést kapott: rovarirtóval permetezték le. Szerves foszforsav-észtert szórtak ki, ami erős idegméreg.

Sem panasza, sem tünete nem jelentkezett egyik diáknak sem 

- hangsúlyozta Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvos igazgatója. - A tábort szervező cég vegyésze azonban szeretett volna biztos lenni abban, hogy nem történt egészségkárosodás, ezért kihívták a mezőkovácsházi központi orvosi ügyeletet a battonyai kollégiumba, ahol a diákokat elszállásolták.

Az ügyeletes orvosnő nem talált kóros eltérést, de úgy döntöttek, hogy indokolt a diákok kórházi megfigyelése.

A gyerekeket Orosházán, Gyulán és Békéscsabán kívül Hódmezővásárhelyre, Makóra, Szentesre és Szegedre is szállították. Hogy ez ne kössön le nagy mentőkapacitást, a mentőszolgálat a Dél-alföldi Közlekedési Központ és a GOL-Diatrans Betegszállító Kft. segítségét kérte. 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?