18 °C Budapest
Ezt üzente a tisztifőorvos a fekete ruhás nővérnek

Ezt üzente a tisztifőorvos a fekete ruhás nővérnek

2016. június 6. 09:01

Interjút adott a Népszabadságnak Szentes Tamás, aki január óta tisztifőorvos, tehát az ÁNTSZ - Országos Tisztifőorvosi Hivatal vezetőjét.Az interjúból kiderül:

  • Szentes januárban még nem tudta, hogy Lázár János a jogutóddal megszűnő intézmények közé sorolja majd az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalt. Most már tudja, de nem foglalkoztatja ez, mert annyi a munkája.
  • A jövőben kevesebb lesz az olyan egészségügyi szolgáltatás, amit az állam vásárol meg a polgárainak. Ez a gyakorlatban azt is jelenti majd, hogy több feladatot és felhatalmazást kapnak a szakdolgozók, így csökkentve az orvosok munkáját és persze az állami költségeket.
  • Az egészségügyi szolgáltatások feltételeit rögzítő minimumrendelet nyár közepére elkészül, őszre lehet belőle jogszabály.
  • A cél az, hogy a krónikus betegek gondozását ne a kórházak végezzék.
  • Nem válaszolt érdemben arra a kérdésre, hogy megtörténhet-e, hogy a tiszti főorvos bezáratja azokat a helyeket, ahol penészes és omló falak között fogadnak betegeket.
  • A fekete ruhás ápolónő, Sándor Mária a tisztifőorvos szerinte "a médiumok nyújtotta ismertséget, népszerűséget és a politikai támogatói által táplált hamis illúziót választotta a hivatása helyett".
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30