25 °C Budapest
Orvoshoz kell menned? Akár 40 napot is várakoztathatnak

Orvoshoz kell menned? Akár 40 napot is várakoztathatnak

2016. április 29. 10:02

Az elmúlt négy évben nem csökkent jelentősen a várakozási idő a kritikus járóbeteg-szakellátásokon. Heteket, akár hónapokat kell várni, mire egy kardiológus vagy neurológus megvizsgálja a beteget - írja a Magyar Nemezt.


Nehéz helyzetben van az a beteg, aki szemészeti, ortopédiai és reumatológiai rendelésekre szeretne bejutni, ott ugyanis csaknem három hetet kell várni, ez azonban még mindig eltörpül a kardiológiai szakrendeléseken mért több mint negyvennapos átlagos betegvárakozási időhöz képest. Persze vannak bizonyos területek, ahol javult a helyzet 2013-hoz képest- derült ki a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség legfrissebb felméréséből.

A járóbeteg-szakellátásban az átlagos betegvárakozási idő szakmától függően három és negyven nap között mozgott.

Hasznos változtatás lenne például, ha bizonyos gyógyszereket a háziorvosok is fel tudnának írni a betegeknek, nem csak a szakorvos. Jelenleg ugyanis több olyan kardiológiai panaszra felírt gyógyszer is létezik, amelyeket kizárólag szakorvostól kérhet a beteg - mondta el a lapnak Pásztélyi Zsolt, a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség korábbi elnöke.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35