18 °C Budapest
Magyarország a hálapénz országa: de még meddig?

Magyarország a hálapénz országa: de még meddig?

2016. február 18. 18:30

Két hónap után válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azoknak, akik a 64 orvos Indexen megjelent nyílt levele után írtak Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárnak.

Az orvosok - akik később közel ezren lettek - azért írtak tavaly december végén, mert az egészségüggyel kapcsolatos sorozatos botrányok miatt úgy érezték, hogy elő kell állniuk. Arra kérték az embereket, hogy a következő három kérdést küldjék el Ónodi-Szűcsnek:

  • Milyen határidőt ad a hálapénz kikopására?
  • Milyen konkrét lépéseket tesz 2016-ban az orvos- és szakdolgozó-elvándorlás mérséklése és az orvos és szakdolgozói felsőoktatási képzés megerősítése érdekében?
  • Mikorra hív össze kerekasztalt, ahol a kormányzat figyelembe veszi a társadalom, az egészségügyi érdekképviseletek és a gazdaság képviselőinek véleményét?

A minisztériumtól az egészségügyért felelős államtitkárság irodavezetője, Veres Gábor válaszolt. Megismételte az Emmi és a kormány bevett fordulatait, azaz, hogy "a polgári kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett".

KATTINTS: Kiderült: ennyi hálapénzt "kell" adni a fővárosban, és vidéken

A hálapénz kivezetésével kapcsolatban nem hangzik el konkrét határidő, de egy erős mondat azért igen:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága abban hisz, hogy a hálapénz problémája nem csupán bérkérdés, hanem a transzparencia hiányának következménye. Éppen ezért a szakmai szervezetekkel szoros együttműködésben mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészségügyi rendszer transzparensen, a betegek érdekeit és a gyógyítást szem előtt tartva működjön.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?