14 °C Budapest

Egészségügy: kinek, milyen alapellátás jár majd?

2015. február 5. 08:34

A Magyar Orvosi Kamara írásban elküldte javaslatait a készülő ellátási törvényhez, de szóban még nem egyeztettek az illetékesekkel - mondta Éger István, a MOK elnöke a Magyar Hírlapnak.

Legkorábban tavasszal kerülhet a kormány elé az új alapellátási törvény tervezete, amelyben Éger István szerint mindenekelőtt pontosan definiálni kellene, milyen ellátások tartoznak az alapellátási körbe, valamint ki kell javítani a 2000. évi praxistörvény hibáit.

Az elnök kifejtette, a dokumentumban pontosan definiálni kellene, hogy mi a kompetenciája a védőnői, fogászati és iskolaorvosi hálózatnak, illetve a sürgősségi és az ügyeleti ellátóknak.

A háziorvosi praxisnál fontos lenne elérni, hogy ne lehessen legfeljebb hat-tizenkét hónap alatt úgy kiforgatni az orvost a praxisából, ahogyan az jelenleg lehetséges.

Éger István szerint a megfelelő finanszírozási struktúrát is rögzíteni kellene a törvényben. Ennél a pontnál pedig felmerül a régóta sérelmezett iparűzésiadó-fizetés problémája", nonszensz, hogy a közellátást végző háziorvosi vállalkozások helyi adót és két kamarai tagdíjat is fizetnek - tette hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A területi ellátási kötelezettséggel nem rendelkező praxisok problémáját szerinte a területi ellátásba való integrációval lehetne megoldani.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm