Most kiderül, mennyire vagyunk egészségesek valójában

Most kiderül, mennyire vagyunk egészségesek valójában

Pénzcentrum
2014. szeptember 19. 08:34

Idén ősszel Magyarországon is sor kerül az Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF) második fordulójára. Az első kör öt éve volt, ebből kiderült, hogy a lakosság egészségi állapota az elmúlt évtized második felében kismértékű javulást mutatott. Az idei felmérés eredményeit jövő év elején publikálják - írja a Napi Gazdaság.

Idén ősszel Magyarországon is sor kerül az Európai lakossági egészségfelmérés második fordulójára. Az Európai Parlament és Tanács rendeletének értelmében a lakossági kikérdezésen alapuló felmérést ötévenként kell elvégezni a tagállamokban - tájékoztatta a lapot Boros Julianna, a Központi Statisztikai Hivatal munkatársa.

A felmérés célja, hogy rendelkezésre álljon egy olyan statisztikai adatállomány, amelyből kiszámíthatók a minden tagállamtól elvárt mutatók, azaz egészségindikátorok. A különböző betegségek előfordulási gyakoriságából lehet következtetni a lakosság általános egészségi állapotára. Az öt évvel ezelőtti felmérés alapján vezető helyen a magas vérnyomás, a mozgásszervi és a szív- és érrendszeri betegségek állnak.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?