Munkakörülmények és alacsony bér: ezért mennek külföldre az orvosok

2014. május 6. 10:30

Nem lesz vége a kórházi adósságnak és a várólistának, amíg a közfinanszírozás nem javul. Hiába költenek a kórházak felújítására, ha sem a klímát nem tudják bekapcsolni benne, sem az orvosokat nem tudják megfizetni - írja a Napi.hu.

Többször előfordult, hogy a klimatizált, csilivili új kórházakban a klíma bekapcsolására már nem marad pénz. Az orvosok elégedetlenségében a jövedelmi helyzet mellett a munkakörülmények elégtelensége is mindig szerepet játszott. Ez ugyanúgy hozzájárult ahhoz, hogy sokan a külföldi munkavállalás mellett döntöttek - nyilatkozta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Napi.hu-nak.

Nem elég látványszintig finanszírozni valamit, az emberi erőforrás megtartásához nem elég a jelenlegi közfinanszírozás. Legalább 1500 új orvosra lenne szükség, ehelyett évente jó esetben is 80 képződik. A hangsúlyt a betonból a működtetésre, az emberi erőforrásra kell helyezni az elnök szerint.

Most nagyon sokat fizetünk ki olyan emberek gyógyításáért, akiken már nem lehet segíteni, de lehetett volna, ha eleve nem kerülnek abba a helyzetbe, amibe kerültek. Fontos lenne a népegészségügyi szemlélet és a megelőzés megerősítése. Az a jó irány ha a lakosság tudomásul veszi és érdekelt benne, hogy bizonyos időközönként meg kell jelennie a szűréseken.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?