1 °C Budapest

178 új mentőautó jön, de 120-at nyugdíjaznak januárban

2013. november 28. 09:36

Miközben a kormány 178 új mentőautót ígér, arról kevés szó esik, hogy a mentőszolgálat 120 kocsija januárban leáll - írja a Népszava.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a minap egy sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy hamarosan 178 új autót kap az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), így az ország területének 90 százakán negyed órán belül megérkezik majd a mentő.

A Népszava információi szerint azonban az új kocsikat decemberben kezdik majd el gyártani, ráadásul eközben 120 mentőkocsi januárban leáll, ezeket ki kell vonni a betegszállításból, hiszen betöltik a 13. évet.

A lap azt írja, hogy már ma is komoly gondok vannak az OMSZ-nél, hiszen nincs elég szakember, a túlóraszabályok miatt pedig azok sem vállalhatnak túlmunkát, akik nem hagyták ott a céget. Így a kocsik állnak, vagy orvos nélkül, kizárólag mentőápolókkal indulnak a betegekért, akikhez - állapottól függően - utólag hívják ki az orvosokkal "felszerelt" rohamkocsikat.

Mindez Budapesten is problémát jelent, nemhogy vidéken, ahol esetenként 50-60 kilóméterről kell "utánhívni", így általában fél óránál többet kell várni az orvosra. De a - mentősök szerint "luxushelyzetben" lévő - fővárosban sem sokkal jobb a helyzet: a 13 mentőállomásból mindössze 5-ről indulnak orvosokkal ellátott rohamkocsik.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?