17 °C Budapest

Nem csökkennek a kamu riasztások a mentőknél

Pénzcentrum
2013. november 8. 09:32

Hiába a borsos büntetés, nem csökkennek a kamu riasztások a mentőknél. A telefonbetyárok és a felelőtlen betelefonálók csip-csup esetek miatt még mindig a 104-et tárcsázzák. Egy 50 éves férfi például azért hívta a mentőket, mert leesett a nagylábujjának a körme. Ebből a diagnózist is azonnal felállította: akár a lábát is amputálhatják.

A vicces kedvű telefonálóknak úgy tűnik, egyelőre nem szegte kedvét, hogy szeptembertől akár 150 ezer forintot is fizethetnek a hamis vagy indokolatlan bejelentésekért.

- Amíg szeptemberben 25, addig októberben 34 esetben tettünk feljelentést. Az elindított eljárásoknak azonban csak egy része végződik büntetéssel - magyarázta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki hozzátette: a rengeteg vaklárma főként annak köszönhető, hogy a bejelentő sokszor nem várja meg a beteg mellett a mentőket. Így azt a telefonálót sem csíphették nyakon, aki egy elkeseredett férfit látott a minap.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?