Manipulálható a lottósorsolás?

Pénzcentrum
2010. június 26. 07:02

Ezen a héten várhatóan 3 milliárd forintot lehet nyerni az ötöslottón. A nagy nyeremény miatt sorra látnak napvilágot az összeesküvés elméletek arról, miként lehet elcsalni a sorsolást és eltüntetni a hatalmas összeget. Benéztünk a kulisszák mögé, hogy megtudjuk pontosan miként zajlik a sorsolás. Kiderült, Fortuna döntését nem lehet befolyásolni.

A lottózókból zárt láncú számítógépes hálózaton érkeznek a Szerencsejáték Zrt-hez a fogadók tippjei. A megjátszott számokat számítógép rögzíti. Ez addig nem ad engedélyt az ellenőrző szelvény kinyomtatására, amíg az adatokat nem rögzítette. Elő sem fordulhat tehát, hogy egy tipp nem érkezik be. A számítógépes rendszert a sorsolás napján egy feltörhetetlen időzár 19.10 és 19.15 között lezárja. A sorsolás csak ezt követően indulhat el.

Bakiparádé! Könnyfakasztó lottósorsolások (videóval) Kattints!

A sorsolást közvetlenül megelőzően egy közjegyző és a sorsolási bizottság keresi fel azt a termet, ahol a sorsoló berendezéseket tárolják. A terembe csak egy olyan ajtón át lehet bejutni, amit előzőleg egy másik közjegyző egyedi pecsétjével zárt le. Nem csak az ajtó, hanem az eszközök és a számokat rejtő golyók is így vannak lezárva. Ha mondjuk a gépeket javítani, vagy a golyókat cserélni kell, akkor a javítást végző szakember közjegyző és a sorsolási bizottság jelenlétében dolgozhat. Mikor végzett, a pecsét ismét felkerül a gépekre, a golyókra és az ajtóra is. A sorsolásban használt eszközöket időről időre a mérésügyi hatóság szakemberei ellenőrzik.

Az ajtó felnyitása után a sorsolás kellékeit a sorsolási bizottság és a közjegyző kíséretében viszik át a televíziós stúdióba, ahol rajtuk kívül már a közönség is szemmel tarthatja a sorsolás teljes folyamatát. A sorsolást aztán élő egyenes adásban közvetíti a tévé. Arról, hogy kézi vagy gépi sorsolás van, a szerencse dönt. Amennyiben a Luxorban sorsolt utolsó szám páros, akkor kézzel, ha páratlan, akkor géppel húzzák a nyerőszámokat.

Megdöbbentő! Évezredeket kell dolgozni a rekordnyereményért Kattints!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az öt szám kihúzása után egy számítógépes gyorskereső program kiválasztja a nyertes tippeket és fél perc alatt közli azokat. Így a nyerőszámok ismeretében már nem lehet manipulálni a beküldött számokkal. A sorsoláskor használt eszközöket visszaviszik a terembe és ismét mindent lepecsételnek. Azoknak a szelvényeknek a sorszámát, amelyekkel 200 ezer forintnál többet nyertek, a sorsolást követő kedden közzéteszik három országos napilapban. Emiatt nem fordulhat elő, hogy a játékszervező azt mondja, hogy van öttalálatos, miközben senki sem találta el a nyertes kombinációt.

A rendszer biztonságos, működését sokan ellenőrzik, így egy esetleges trükk biztosan feltűnne valakinek. Nem is csoda, hogy mint Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője elmondta, eddig egyetlen kísérlet sem volt a sorsolás befolyásolására. Biztosra csak akkor mehet bárki, ha 9,9 milliárd forintért vesz 44 millió szelvényt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm