21 °C Budapest

Megdöbbentő! Évezredeket kell dolgozni a rekordnyereményért

2010. június 12. 07:02

A héten már kereken 2,7 milliárd forintra rúg az ötöslottó várható főnyereménye. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy eltérő keresetek mellett hány hónapig tartana munkaviszonyban megkeresni a főnyeremény összegét. A számok megdöbbentők, szerencse nélkül évezredeken át kell dolgozni az e heti főnyereményért.

2700 millió forint, várhatóan ennyi lesz a ma megnyerhető főnyeremény az ötöslottón. A játék fennállásának több mint 53 éves története alatt a most megnyerhető összeg minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó-főnyereménye, és már csak nagyjából további két hét halmozódásra van szükség ahhoz, hogy a jelenlegi nyeremény a valaha volt második legnagyobb magyarországi lottónyereménnyé válhasson. Utóbbi megállapítás természetesen csak abban az esetben igaz, ha a nyertes egyedül találja el hibátlanul az adott héten kihúzásra kerülő öt számot. Egyébként a főnyereményt annyi részre oszlik, ahány telitalálatos szelvény született a sorsolás során.

Korábban: Milliárdok a lottón - Hogy is volt ez régen?

A bankrobbantás valószínűsége azonban nagyon csekély. Ha egy szelvénnyel játszunk hétről-hétre, az esélyünk egy ötösre minden héten csak egy hajszálnyival jobb, mint 1:44 millióhoz. Egy hétköznapi példával illusztrálva: ötöslottót nyerni kevesebb esélyünk van, minthogy egymás után 25-ször helyesen megtippeljük a fej vagy írás játék kimenetelét. A halovány esélyre persze a legtöbben azonnal fittyet hánynak, ha megpillantják a hirdetőtáblákon vagy a tévéreklámokban a főnyeremény csábító nulláit.

2 700 000 000 forint - Adózva

A jelenlegi lottófőnyereményhez hasonló mértékű vagyon birtoklása csak nagyon keveseknek adatik meg. Szabadon felhasználható milliárdos pénzeszközök felett pedig tényleg csak egy igen szűk réteg rendelkezik. Pontosan nehéz megmondani, hogy hány ember vagyona nagyobb ma Magyarországon 2,7 milliárd forintnál, az azonban biztos, hogy a legutóbb publikált Magyarország 100 leggazdagabb embere toplistán a századik helyezett is több mint másfélszer gazdagabb lenne annál a szerencsésnél, aki egyedüliként nyerné meg ma az óriási összeget.

Azt már látjuk, hogy nagy vagyonra nehéz szert tenni, munkaviszonyban pedig különösen nem könnyű. A jelenlegi adószabályok mellett minimálbérért - melynek nettó mértéke kicsivel 60 ezer forint felett van - dolgozóknak 2,7 milliárd forint összegyűjtéséhez, 44.824 hónapig, mintegy 3.735 évig kellene dolgozniuk. Könnyebb a helyzete annak a munkavállalónak, aki idén a 2009-es hazai bruttó 199.800 forintos átlagkeresetért dolgozik. Ő ugyanis már nagyjából 1.633 év alatt végezne a gyűjtögetéssel, és az sem mellékes, hogy a több mint másfél évezreden keresztül állandónak tekintett adójogszabályok mellett közel 550 millió forint személyi jövedelemadót és tekintélyes mennyiségű nyugdíj-, egészségügyi- és munkaerőpiaci járulékot is befizetne az államkasszába.

E heti kiemelt cikkeink lottó témában:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Fellélegezhet a lottónyertes - Nem felezik a nyereményt

Lottómilliárdok az árvízkárosultak javára?

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?