20 °C Budapest

Lottómilliárdok az árvízkárosultak javára?

2010. június 8. 10:02

Érdekes ötlettel állt elő a Magyar Szerencsejáték Szövetség. Szerkesztőségünkhöz ma reggel eljuttatott közleményükben kezdeményezik, hogy a Szerencsejáték Zrt. a jövő héttől kezdődően felezze meg az ötöslottó főnyereményét, és az összeg egyik felét fordítsa az árvízkárosultak megsegítésére.

A Magyar Szerencsejáték Szövetségről röviden
A Magyar Szerencsejáték Szövetség a szerencsejáték ipar kisvállalkozóit tömörítő érdekvédelmi szervezet. A Szövetségnek több mint 300 vállalkozás a tagja, melyek együttesen a magyarországi pénznyerő automaták több mint 60%-át üzemeltetik. A tagvállalatok éves befizetése a költségvetésbe 70-80 milliárd forint.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség a tegnapi napon úgy döntött, hogy pénzzel támogatja az árvízkárosult iskolás gyermekek nyári balatoni üdültetését. A felajánlott összeg első körben 20-25 iskolás nyaralását fedezi. Amennyiben a program sikeres lesz, további forrásokat mozgósítanak meg - nyilatkozta a Pénzcentrumnak Schreiber István, a szövetség elnöke. Az érdekvédelmi szervezet egyben felkérte tagjait, hogy helyben, egyénileg is segítsék a bajbajutottakat. A szövetség ezzel együtt szorgalmazza, hogy az üzemeltetők az országban található játéktermekben pénzgyűjtő ládákat helyezzenek el, és a szerencsés játékosokat nyereményük egy részének felajánlására biztassák. Az így összegyűjtött pénzt a szövetség szintén az árvízkárosultak rendelkezésére bocsátja.

A nemzeti összefogás jegyében a szövetség javasolja, hogy a Szerencsejáték Zrt. találja meg a módot arra, hogy a felhalmozódott több mint 2,5 milliárdos nyereményalap 50%-a - a játékosok hozzájárulásával - az árvízkárosultakhoz kerüljön - áll közleményben. Ez a kezdeményezés amellett, hogy számottevő forráshoz juttathatja az önhibájukon kívül bajba került károsultakat, a nemzeti összefogás és a szolidaritás példája is lehet - mondta Schreiber István, és hozzátette: az akció részleteinek kidolgozásában a szövetség szakemberei szívesen közreműködnek.

Pénzcentrum vélemény
A javaslattal kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy van-e jogi lehetőség az ötöslottó nyereményalapjának megrövidítésére. A felvetés értelmében, ha ezen a héten nem születik ötös, akkor a hétvégéig felhalmozódott összeg feleződne, így nem érné hátrány az ezen a héten még szelvényt váltó lottójátékosokat. Kérdés viszont, hogy egy ilyen esetben mi lenne az öt héten keresztül élő lottójátékokkal.
A játékba folyó pénz 10,35%-a megy a főnyereményekre
A játék szabályzata szerint az alapjátékokra fordított összes befolyó pénzösszeg 46%-a alkotja a bruttó nyereményalapot. A bruttó nyereményalap egy negyede személyi jövedelemadó címén a költségvetésbe folyik, a nyereményalap 75%-át pedig a nyereményosztályok között osztják fel. A felosztott pénzösszeg 30%-át kell az öttalálatos főnyereményre fordítani, ez az összeg halmozódik hétről-hétre egészen addig, amíg nem születik telitalálatos.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?