6 °C Budapest

Érkezik a hibrid Ferrari! Zöld szív dobog a tűzpiros fenevadban

Pénzcentrum
2009. szeptember 16. 14:02

Jó ideje ismert, hogy a fogyasztási limitek bevezetésének és a CO2 kibocsátási szintek korlátozásának hatására a Ferrari is megkezdte a hibrid rendszerek fejlesztését. Az idei Frankfurti Autó Kiállításon Amadeo Felisa, az olasz autógyár igazgatótanácsának tagja kijelentette, hogy az első ilyen Ferrari modellben nagy valószínűséggel egy 12 hengeres benzineshez csatlakozik majd az elektromotor.

A károsanyag-kibocsátás korlátozása során az első ágazat, amely a szabályozók célkeresztjébe kerül, nem más, mint az autóipar. A szűk piaccal és kizárólag nagyteljesítményű sportautókkal rendelkező Ferrari számára katasztrofális hatással lehet a szigor, mivel más gyártóknak a kisautók révén lehetőségük nyílik a flotta fogyasztási átlagának csökkentésére.

A Ferrarinak nem jönnek jól a megszorítások, mivel kénytelenek a fogyasztás csökkentését és a károsanyag-kibocsátását visszaszorító fejlesztéseket a sportautókon úgy végrehajtani, hogy a teljesítmény ne szenvedjen csorbát. A felső vezetés nem rejti véka alá, hogy nehéz kihívás előtt állnak, de nem ijednek meg a feladattól.

Forrás: motorauthority.com

Felisa szerint az első Ferrari hibridben nagy valószínűséggel V12-es motor dübög majd, de az autó piacra dobása a gőzerővel folyó fejlesztések ellenére is még várat magára. A jelenlegi akkumulátorok még nem érik el azt a színvonalat, amit a gyártó képvisel, ezért nem akarják elsietni a modell bevezetését.

A hibridek megjelenése előtt olyan berendezéseket tesztelnek, mint a motor stop-start rendszer, valamint tökéletesíteni kívánják a közvetlen befecskendezések technológiát is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem