20 °C Budapest

WABARD: félmilliárdot kell előteremteni, ketyeg az óra!

Pénzcentrum
2009. március 31. 11:00

A tavaly ősszel indult Wabard Biztosító eleget tett a PSZÁF határozatának és rendkívüli közgyűlése elfogadta a biztosító új pénzügyi tervét. A tulajdonosok az előírtnál nagyobb mértékben emelik a társaság szavatolótőkéjét, így a biztosítottak által okozott károk rendezésére a korábbinál is nagyobb a garancia.

A Wabard Biztosító összeállította és benyújtotta pénzügyi tervét a PSZÁF-nak, melynek jóváhagyásával a társaság két tulajdonosa összesen 500 millió forint tőkeemelésre vállalt kötelezettséget. Az Arden Holding Zrt. és a VKH Vagyonkezelő Zrt. április 30-is 250-250 millió forint befizetésével járul hozzá a cég szavatolótőkéjének felemeléséhez.

A kötelező kampány előtt indult társaság alaposan túlteljesítette az előzetes várakozásokat, mivel a várt 50 ezer helyett 90 ezren választották az új biztosítót. A társaságnál szavatolótőke-hiány alakult ki melyet a februárban történt alaptőke emeléssel megszüntettek, az új pénzügyi tervnek megfelelően pedig további tőkepótlás szükséges. A december 31-ig előírt 481 millió forintos tőkepótlást a tulajdonosok április 30-ig vállalt félmilliárdos befizetése előre biztosítja.

A társaság felé eddig 1250 káreseményt jelentettek be, ami az ágazati statisztikák szerint elmarad a biztosítótársaságok átlagos szintjétől. A társaság által megcélzott és a tényleges ügyfélkör a várakozásoknak megfelelően alakult, a biztosítottak 93,32 %-a 35 év feletti. A hazai és a nemzetközi statisztikák is azt mutatják, hogy a 30-as 40-es és az ettől idősebb korosztály jóval kevesebb balesetet okoz, mint a fiatalok.

A biztosító kockázatát tovább csökkenti a szállítmányozó vállalkozásokat sújtó recesszió, a járművek futásteljesítménye lényegesen elmarad a korábbi években megszokottnál. Ebből kifolyólag a teherautók jóval kevesebb kárt okoznak, mint azt előzetesen kalkulálták. Az objektív felelősség és a zéró tolerancia bevezetése tovább javította a baleseti statisztikákat, ami szintén kockázatcsökkentő hatással bír.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Wáberer György tulajdonos elmondta: "Itt már nem egy fapados, hanem egy költséghatékony és ügyfélcentrikus biztosítótársaságról kell beszélni. A kárfelmérés és a kárrendezés tempóját jól jellemzi, hogy március végéig már mintegy 300 kárügyet zártunk le és fizettünk ki 70 millió forint értékben. Hasonló jellegű, kedvező díjtételeket kínáló ajánlatokkal indul a casco termékünk bevezetése, majd az év egy későbbi szakaszában a vagyonbiztosítások területére is be kívánunk lépni."   

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 09:26
A lista győztese ugyanaz maradt, mint hosszú évek óta, de a dobogón így is változás történt. Politik...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem