6 °C Budapest

Három biztosító nyert a kötelező kampányon - Netrisk.hu gyorsjelentés

Pénzcentrum
2008. december 1. 09:45

A Netrisk.hu-n novemberben megkötött kötelező biztosítások száma vasárnapra elérte a 160 ezret. A piacvezető biztosítási portál összesített adatai alapján az új szerződések 31 százalékát az Allianz kötötte, míg a most debütált Wabardot a kötelezőt váltók 15 százaléka választotta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felmondott szerződések számában is az Allianz áll az élen, ám mivel a biztosítótársaság csaknem kétszer annyit nyert, mint vesztett, összességében is a novemberi kampány egyik legnagyobb nyertese. A felmondott és megkötött szerződéseket együttesen mérlegelve ugyanakkor a legnagyobb ügyfélszám-növekedést a Wabard könyvelheti el.

A legnagyobb vesztes a K&H Biztosító, mely az összes felmondott szerződés tíz, az újonnan kötötteknek viszont csupán 2 százalékát tudhatja a magáénak, de a nagy vesztesek kötött van a TIR is, mely új ügyfelet gyakorlatilag nem tudott szerezni.

Ha csak a megkötött új szerződések darabszámát néznénk, a harmadik legsikeresebb a kampányban a KÖBE lenne, ám ha a felmondott szerződéseit is számba vesszük, látható, hogy a biztosítási egyesület csak megtartani tudta piaci részesedését, míg a kevesebb új ügyfelet szerző Genertel még növelte is, jóval kevesebb szerződést vesztett ugyanis.

Ügyfeleinek számát így összességében csupán három biztosító tudta növelni: Az Allianz, a Wabard és a Genertel - az összes többi piaci szereplő részesedése csökken vagy stagnál a novemberi kampány eredményeként. (Miután a kötelező biztosítások felmondására adott határidő hétfőn lejár, a felmondások összesített adatai portálunkon gyakorlatilag véglegesnek tekinthetőek, de a még decemberben várható kisszámú új szerződés sem befolyásolhatja már érdemben a kampány végső mérlegét.)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06