30 °C Budapest

Címke: zéró tolerancia (24 cikk)

Pénzcentrum | 2014. május 3. 16:02

Életveszély a magyar utakon: egyre többen kerekeznek így

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő biciklijüket és választják munkahelyük megközelítésére, bevásárláshoz, hétvégi túrákra vagy éppen a napközbeni ingázáshoz. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy a kerékpáros közlekedésre is vonatkoznak szabályozások, melyeket a KRESZ részletesen taglal.

Pénzcentrum | 2012. április 8. 11:07

Megünnepelte az elvonót: eszméletlenre itta magát

A húsvéti ünnepek alatt rendszeresen megemelkedik a közlekedési balesetek száma. Tavaly ilyenkor mintegy kétszáz közlekedési baleset történt; több karambol halálos áldozatokat követelt az utakon, nem beszélve a súlyos és könnyű sérüléssel végződött balesetekről. A tragédiák jelentős részéért sajnos még mindig az ittas vezetés a felelős.

Pénzcentrum | 2011. március 7. 08:17

A 400 forintos benzinár jótékony hatása a kgfb-díjakra

Bár a kötelező biztosítások átlagdíja minden várakozást meghaladóan csökkent az elmúlt években és ma már a hazai díjszint az egyik legalacsonyabbnak tartott román díjszinttel vetekszik, a látványosan javuló baleseti statisztikák és zuhanó üzemanyag felhasználási adatoknak köszönhetően további díjcsökkenés is elképzelhető.

Pénzcentrum | 2010. december 6. 10:32

K&H: nem annyira kritikus a helyzet, lesz még olcsóbb a kötelező

Bár az idei kötelezőkampányban több biztosító és alkusz is azt jósolta, hogy véget ért a tarifák évek óta tartó csökkenése, a K&H Biztosító szerint korántsem ilyen kritikus a helyzet. A balesetek száma ugyanis - részben a válság, részben a zéró tolerancia hatására - gyorsabban csökken, mint a biztosítási díjaké.

Pénzcentrum | 2010. április 11. 11:02

35 éves mélyponton a halálos közlekedési balesetek száma

2009 első negyedévében 180-an, az idei év első három hónapjában 155-en haltak meg közlekedési balesetben. Az ORFK sajtóközleménye szerint 2009-ben olyan kevesen haltak meg közlekedési balesetben, mint 1964-ben, miközben az akkor százezres járműszámhoz képest ma már több mint 3 és félmillió kocsi van az utakon.

MTI | 2010. április 5. 16:32

Tarolnak a zsaruk a húsvéti hétvégén

A húsvéti közúti ellenőrzési akció során hétfő kora délutánig 87 jogosítványt vontak be a rendőrök ittas vezetés miatt.