-1 °C Budapest

Elindult a Wabard: belecsaptak a közepébe

Pénzcentrum
2008. október 31. 11:15

A 920 millió forintos tőkével induló Wabard Biztosító Zrt. számára nem a piacvezető pozíció az elsődleges cél, hanem az, hogy mindenképpen látható szereplői legyenek a kgfb-piacon, s egy idő után megkerülhetetlenné váljanak, azonban üzleti tervüket alapvetően a konzervativizmus jellemzi - derült ki mai sajtótájékoztatójukon.

Dr. Békesi László igazgatósági elnök elmondta, a hazai piac nagyon koncentrált, ahol ugyan jelentős a verseny, azonban még nem alakult ki az a vállalkozói struktúra, amely optimálisnak tekinthető az ügyfelek szempontjából. A piac az igazgatósági elnök szerint még elbír néhány szereplőt, akiknek belépése javíthatja a feltételeket, a díj- és árverseny kialakítását segíti, amely pedig az ügyfeleknek jó.

Mindenki tisztában van azzal, hogy egy új társaság indítása kockázatos, azonban most egy olyan területre kívánnak belépni, ahol a tulajdonosok személyesen is érdekeltek. Az óriási gépjárműpark biztosítása nagy költségekkel jár, azonban már kialakult és jól működő szervízhálózattal rendelkeznek.

A tulajdonos Wáberer György aláhúzta, eddig is az volt a filozófiája, hogy csak olyan tevékenységet vesznek fel a portfolióba, amely szorosan kapcsolódik az alaptevékenységhez. Mikor elindították a biztosítót, azt mérlegelték, hogy a 4200-as flottaállományuk elég-e a gazdaságos működtetéshez, végül arra jutottak, ez az ügyfélszám a megalapítandó új társaság önköltségének felét fedi le.

A PSZÁF részéről nagyon komolyak az előírások, azonban a feltételek átnézését követően is arra jutottak, hogy érdemes piacra lépni. A terveket is ismertette a tulajdonos, így elhangzott, hogy a kgfb termékkel indulnak, kásőbb casco, cmr, vagyonbiztosítás és kezességvállalás termékekkel is megjelennek.

Nagy Imre vezérigazgató elárulta a jó biztosító receptjét, eszerint az emberek azt a szolgáltatást fizetik meg, melyet meg szeretnének kapni. A másik kritérium a rugalmasság és a gyorsaság, rugalmasság a termékfejlesztésben, hatékonyság a kiszolgálásban. Már az infrastruktúra kialakításánál is a megfelelő informatikai, információs rendszer kialakítására törekedtek, s céljuk, hogy minél kevesebb legyen az ügyfelek számára az adminisztráció.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vezérigazgató kiemelte, hogy látható szereplők akarnak lenni a piacon, nem törekszenek a piacvezető pozíció elérésére, de fontos, hogy jelenlétük érzékelhető legyen. Az első évben 30-50 ezres lakossági szerződésállományra számítanak, s reményeik szerint a 4200-as haszongépjármű-állományt megduplázzák majd.

Amint az a kgfb-díjakból is kiderül célcsoportjuk a többgyermekes családok és a közalkalmazotti szektor, s díjazzák az online kötést. A kárrendezést ugyan teljes mértékben nem lehet kiszervezni, így lesz saját osztály, de nem cél, hogy mindet ők bírálják el. A kárrendezés egy része már most ki van szervezve, különböző szakcégek csinálják.

A vezérigazgató mindehhez hozzáfűzte, a 90 százalékos flottakedvezmény (és a 200 százalékos pótdíjazási lehetőség) nem tér el a többi piaci szereplő díjstruktúrájától. Nagy Imre szerint az is mutatja konzervativizmusukat, hogy a kártartalékolásban a törvény 5 százalékot ír elő, ők 10-12 százalékot fognak félretenni, mert induló-biztosítóként nehéz előre meghatározni milyen lesz a kockázat-közösség.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Kiszámoló  |  2023. december 8. 19:24
Kiderültek a részletek az új villanyautós pályázatról, az eddigi legbőkezűbbre sikeredett. Csak váll...
MEDIA1  |  2023. december 8. 16:54
Úgy tűnik, mérföldkőhöz érkezett a Viasat és AXN csatornákat működtető Antenna Entertainment tévétár...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem