19 °C Budapest

Elindult a Wabard: belecsaptak a közepébe

Pénzcentrum
2008. október 31. 11:15

A 920 millió forintos tőkével induló Wabard Biztosító Zrt. számára nem a piacvezető pozíció az elsődleges cél, hanem az, hogy mindenképpen látható szereplői legyenek a kgfb-piacon, s egy idő után megkerülhetetlenné váljanak, azonban üzleti tervüket alapvetően a konzervativizmus jellemzi - derült ki mai sajtótájékoztatójukon.

Dr. Békesi László igazgatósági elnök elmondta, a hazai piac nagyon koncentrált, ahol ugyan jelentős a verseny, azonban még nem alakult ki az a vállalkozói struktúra, amely optimálisnak tekinthető az ügyfelek szempontjából. A piac az igazgatósági elnök szerint még elbír néhány szereplőt, akiknek belépése javíthatja a feltételeket, a díj- és árverseny kialakítását segíti, amely pedig az ügyfeleknek jó.

Mindenki tisztában van azzal, hogy egy új társaság indítása kockázatos, azonban most egy olyan területre kívánnak belépni, ahol a tulajdonosok személyesen is érdekeltek. Az óriási gépjárműpark biztosítása nagy költségekkel jár, azonban már kialakult és jól működő szervízhálózattal rendelkeznek.

A tulajdonos Wáberer György aláhúzta, eddig is az volt a filozófiája, hogy csak olyan tevékenységet vesznek fel a portfolióba, amely szorosan kapcsolódik az alaptevékenységhez. Mikor elindították a biztosítót, azt mérlegelték, hogy a 4200-as flottaállományuk elég-e a gazdaságos működtetéshez, végül arra jutottak, ez az ügyfélszám a megalapítandó új társaság önköltségének felét fedi le.

A PSZÁF részéről nagyon komolyak az előírások, azonban a feltételek átnézését követően is arra jutottak, hogy érdemes piacra lépni. A terveket is ismertette a tulajdonos, így elhangzott, hogy a kgfb termékkel indulnak, kásőbb casco, cmr, vagyonbiztosítás és kezességvállalás termékekkel is megjelennek.

Nagy Imre vezérigazgató elárulta a jó biztosító receptjét, eszerint az emberek azt a szolgáltatást fizetik meg, melyet meg szeretnének kapni. A másik kritérium a rugalmasság és a gyorsaság, rugalmasság a termékfejlesztésben, hatékonyság a kiszolgálásban. Már az infrastruktúra kialakításánál is a megfelelő informatikai, információs rendszer kialakítására törekedtek, s céljuk, hogy minél kevesebb legyen az ügyfelek számára az adminisztráció.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A vezérigazgató kiemelte, hogy látható szereplők akarnak lenni a piacon, nem törekszenek a piacvezető pozíció elérésére, de fontos, hogy jelenlétük érzékelhető legyen. Az első évben 30-50 ezres lakossági szerződésállományra számítanak, s reményeik szerint a 4200-as haszongépjármű-állományt megduplázzák majd.

Amint az a kgfb-díjakból is kiderül célcsoportjuk a többgyermekes családok és a közalkalmazotti szektor, s díjazzák az online kötést. A kárrendezést ugyan teljes mértékben nem lehet kiszervezni, így lesz saját osztály, de nem cél, hogy mindet ők bírálják el. A kárrendezés egy része már most ki van szervezve, különböző szakcégek csinálják.

A vezérigazgató mindehhez hozzáfűzte, a 90 százalékos flottakedvezmény (és a 200 százalékos pótdíjazási lehetőség) nem tér el a többi piaci szereplő díjstruktúrájától. Nagy Imre szerint az is mutatja konzervativizmusukat, hogy a kártartalékolásban a törvény 5 százalékot ír elő, ők 10-12 százalékot fognak félretenni, mert induló-biztosítóként nehéz előre meghatározni milyen lesz a kockázat-közösség.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 30. 10:49
Applikáció és egy havidíjas elfizetési konstrukció is érkezik
Holdblog  |  2022. szeptember 30. 09:44
Az elmúlt hetekben írt kötvénypiaci cikkeim hatására meglepen sok lakossági kérdés és visszajelzés j...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 30. 09:09
A CSOk bevezetésekor még büntetkamattal akarták elejét venni, hogy olyanok is felvegyék a támogatást...
KonyhaKontrolling  |  2022. szeptember 30. 07:35
A külföldi és belföldi pénzügyi tudatosság csoportokban örök téma a FIRE, azaz a financial indepence...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?