2020. július 2. csütörtök Ottó

Rohamléptékkel emelkedik a kórházak adósságállománya

  • Napi.hu
  • 2018. május 23. szerda 10:00

Egyetlen hónap alatt közel 6 milliárd forinttal emelkedett a hazai kórházak adósságállománya - írja a napi.hu. A teljes adósság ezzel elérte a 32,4 milliárd forintot.

A szokásos közel kétszeresével, közel 6 milliárd forinttal emelkedett a kórházak adósságállománya március vége és április vége között. Számos olyan kórház van, amelyek adósságállománya több száz millió forinttal emelkedett a szóban forgó időszakban, illetve a mintegy 100 intézményből 8-nak már az 1 milliárd forintot is meghaladja a tartozása. Sőt, a Péterfy Sándor utcai kórház adósságállománya április végére már a 2 milliárd forintot is meghaladta.

A kórházak nehéz pénzügyi helyzete kiszámíthatatlan állapotokat idéz elő a beszállítóknál, akik azt javasolják, hogy 2019-től a kórházi adósságok utólagos konszolidációja helyett a kormányzat már előre építse be ezeket az összegeket a teljesítményfinanszírozásba. Ezzel elkerülhetővé válna a kórházak év közbeni adósságfelhalmozása, illetve a késedelmi kamatok és behajtási költségátalányok megszűnésével megtakarítást is eredményezne az új rendszer.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fordult a kocka: nem kell már levadászni a jó munkaerőt, kedvükre válogathatnak a cégek
Zdravka Demeter Bubaloval, a MOL-csoport HR igazgatójával beszélgettünk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk